ЕВО ШТА ЈЕ ЗАЕВ ПОКЛОНИО ВУЧИЋУ: Светиња која носи јаку симболику, хумани гест Србије одушевио Скопље (ФОТО)

Новости онлине

14. 02. 2021. у 16:51

ПРЕМИЈЕР Северне Македоније Зоран Заев поклонио је данас председнику Србије Алкесандру Вучићу икону светог Пантелејмона, који је живот посветио лечењу болесних.

ЕВО ШТА ЈЕ ЗАЕВ ПОКЛОНИО ВУЧИЋУ: Светиња која носи јаку симболику, хумани гест Србије одушевио Скопље (ФОТО)

Фото: Инстаграм

Заев је тај поклон Вучићу дао након што је српски председник дошао са првим контингентом Фајзер вакцина које је Србија поклонима Северној Македонији из својих залиха.

- Председнику Александру Вучићу поклонио сам икону светог Пентелејмона, који је својевремено цео свој живот провео у лечењу болесних и у служби изнемоглих - објавио је Заев на свом Инстаграму уз фотографију (инстаграм.цом/зоранзаев).

Свети Пантелејмон сматра се већ скоро 2.000 година заштитником медицине и фармације. Име Пантелејмон значи свемилостиви. Слави се 27. јула по старом, односно 9. августа по новом календару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)

Miki Zg

14.02.2021. 17:37

Mislim da su Srbi ponosni što je predsj. Vučić uručio danas Fajzer vakcine braći u S.Makedoniji ( znamo kako se zvala do 45.god. ) .Bugari i Albanci dijele S.Makedoniju ,NATO ih utrpao u svoj tor ,promijeniše ime ,ne otvoriše ni jedno EU poglavlje i nisu dobili ni jednu vakcinu od nikoga .Podržavaju Šiptare na Kosovu i Metohiji koji će im doći glave ? Gosp. Makedonci vidite tko vam je prijatelj bio u povjesti i sada !

Mitko

14.02.2021. 17:56

Величествен ден. Горд сум сум што сум македонец. Братските народи и нивните државни претставници одлично ја завршија работата... Намногаја љета Св.Трипун ( St.Valentajn)