ДВОСТРУКО ВЕЋА ИЗЛАЗНОСТ У СРПСКИМ СРЕДИНАМА: Ево колико људи је гласало до 13 часова

Д. Зечевић

14. 02. 2021. у 15:55

НАЈВЕЋА излазност на ванрендим парламентарним изборима на Косову према подацима невладиног сектора до поподневних сати била је у српским срединама на северу Косова.

ДВОСТРУКО ВЕЋА ИЗЛАЗНОСТ У СРПСКИМ СРЕДИНАМА: Ево колико људи је гласало до 13 часова

Фото: Д. Зечевић

Наиме, према подацима невладине организације „Демократија на делу“  до 13 сати гласало је 19,8 одсто бирача док је до десет сати ујутру са излазношћу управо око десет одсто број гласача у српским срединама био дупло већи него у оним са албанском већином.

Такође, према званичним подацима ЦИК-а општина са највећом излазношћу до 11 часова била је Звечан на северу Космета са чак 33,2 одсто изашлих бирача.ж

Према истим подацима  излазност у Лепосавићу до поменутог периода била је 22,73 одсто а у Зубином Потоку 19,59 процената.Иначе, ЦИК у Приштини објавила је да је излазност до 11,00 часова била 8,34 одсто што су политички представници окарактерислаи лошим времснким приликама односно температуром испод нуле.

Иначе, како је репортер Новости имао прилике да се увери интересовање за изборе било је далеко веће у српским срединама јер су Срби изласком на ове изборе углавном желели да одаберу своје представнике који би их заступали у косовским институцијама али пре свега уз наду да се ситуација одржи мирном и без инцидената као и еконосмким бољитком.

Међутим, на значајнијим путним правцима попут магистралног пута Приштина-Косовска Митровица али и Мердаре-Приштине у јутарњим сатима није било чак ни већег броја возила што је на овим путевима иначе уобичајено. Већа гужва у саобраћају била је приметна у поподневним сатима када је и излазност у албанским срединама била нешто већа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)