ВУЧИЋ ОТВОРЕНО: Поносан сам на то што је Србија војно неутрална

Танјуг

14. 02. 2021. у 11:12

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је као што је македонски премијер Зоран Заев поносан што је Северна Македонија члан НАТО, поносан на то што је Србија војно неутрална.

ВУЧИЋ ОТВОРЕНО: Поносан сам на то што је Србија војно неутрална

Фото: Принтскрин ЦГТН

Вучић је то казао одговарајући на новинарска питања у Табановцима након примопредаје вакцина које је Србија донирала Северној Македонији, као коментар на одговор Зорана Заева.

Новинари су Заева питали да прокоментарише своју изјаву од пре три недеље да Северна Македонија иако је чланица НАТО нема ниједну вакцину док с друге стране Србија која је блиска и Русији и Кини има све вакцине, укључујући и америчку.

Заев је на то одговорио да је поносан што су чланица НАТО-а, али да је очигледан проблем да постоји дефицит у производњи вакцина.

- Као што је Зоран поносан на НАТО, ја сам поносан на чињеницу што смо војно неутрални и наравно да поштујемо одлуке свих других земаља у региону - казао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

Banovo

14.02.2021. 17:52

Svako dobro Makedoni i ne moraju da nam vraćaju jer to je od srca dato, samo nemojte da nam odmažete i da se solidarišete sa onima koji direktno hoće da na otimaju našu teritoriju, bar tu možete da budete nepristrasni.