СЈАЈНИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ: Вучић послао важну поруку Путину

Novosti online

12. 02. 2021. у 13:33

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић састао се са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком и замолио га да председнику Владимиру Путину пренесе захвалност за честитку коју му је упутио поводом Дана државности.

СЈАЈНИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ: Вучић послао важну поруку Путину

Фото: Танјуг

Председник Вучић је рекао да Србија и Русија имају чврсте пријатељске односе, који се доказују у различитим изазовима, па и сада, у време пандемије ковида-19, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Зато је, наводи се, замолио амбасадора Боцан-Харченка да председнику Путину пренесе захвалност за испоруке вакцине "спутњик V", јер су, истиче, допринеле томе да Србија предњачи у вакцинацији и пружању становништву поуздане одбране од коронавируса.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су, с тим у вези, разговарали о могућности да Србија, уз помоћ стручњака из Русије и на основу руске технологије, самостално производи вакцине.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су, уочи посете потпредседника Владе Руске Федерације и копредседавајућег Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу Јурија Борисова, констатовали да се реализација заједничких инфраструктурних и енергетских пројеката добро спроводи.

Изградња деонице пруге од Старе Пазове до Новог Сада коју градимо са руским РЖД, иде планираном динамиком и завршетак радова се очекује крајем ове године, како је председник Вучић и обећао, указује се у саопштењу.

Они су у исто време разговарали о конкретним предлозима за будућу сарадњу.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (71)