СПРЕМНИ СМО ЗА САРАДЊУ СА СВИМА: Вулин - Односи Србије и РС никада нису били бољи

Танјуг

12. 02. 2021. у 00:41

Председник Покрета социјалиста и министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да односи Србије и РС од 2014. године, када је Александар Вучић изабран за премијера, никада од настанка Републике Српске нису били бољи, плоднији и испуњенији и да је сигуран да из Српске никада неће доћи критике на рачун председника Србије.

СПРЕМНИ СМО ЗА САРАДЊУ СА СВИМА: Вулин - Односи Србије и РС никада нису били бољи

Фото: ТВ Прва принтскрин

- Јако је тешко наћи начин да критикујете политику Александра Вучића према Републици Српској, можете ако сте Бакир Изетбеговић, Србин не може да нађе разлог за критику. Србија треба да предводи све Србе, ту нема расправе. Ми Срби, захваљујући Александру Вучићу, постајемо јединствени политички народ - рекао је Вулин гостујући у емисији "Пулс" на БН телевизији.

Како је саопштено из ПС, он је истакао да неће дозволити да се било чија изјава, макар и погрешно протумачена, тумачи као политика која може да посвађа Србе, да свађа Републику Србију и Републику Српску.

- То је немогуће - рекао је лидер ПС-а Александар Вулин упитан да прокоментарише изјаву српског члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика. - „Никада нећете чути од председника Вучића да одговори на било шта што дође из Републике Српске, чак и ако то може да звучи као критика, а посебно када је та критика неоснована. Александар Вучић никада није предузео ниједан политички потез, а да није мислио и водио рачуна о томе како ће се то одразити на Републику Српску.

Вулин је поручио и да Србија неће арбитрирати у РС ко је власт, а ко опозиција, те ''да су у Србији сви били задовољни оним што су чули од градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића на једној босанској телевизији''.

- Неће Србија арбитрирати у Републици Српској ко је власт, а ко опозиција. Сви у Србији су били задовољни како је господин Станивуковић на телевизији Фејс говорио. Његово одбијање да прихвати да је Сребреница геноцид, његов чврст став да РС не може да се умањи на било који начин су нас обрадовале. Као што нас годинама радује политика Милорада Додика. Нико не треба да се љути на Србију и на Александра Вучића, ми сарађујемо са сваким са којим грађани Српске кажу да хоће да сарађују - додао је. -Није Александар Вучић Тадић, па да ћути док черече и касапе Републику Српску и умањују њена овлашћења, ми ћемо увек бити ту за своју Републику Српску.

Вулин је истакао да је Вучић председник свих Срба и да нема јединственог политичког народа без Србије.

- Александар Вучић у политичком смислу је надрастао функцију коју има, он је председник свих Срба. Он се понаша као председник свих Срба својом политиком, сигуран сам да из Републике Српске не долазе и да неће доћи било какве критике на рачун Вучића, јер нема за шта. Увек је председник Србије, председник свих Срба. Имате неке председнике пре Вучића који нису имали храбрости то да буду и да воде рачуна о интересима читавог српског народа' - казао је Вулин.

Према његовим речима, од 2014. године до данас, у виду бесповратне помоћи из Србије је у Републику Српску дошло 82 милиона евра, додаје се у саопштењу ПС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)