ВУЧИЋ ПОТВРДИО: Си Ђинпинг долази у Србију!

Novosti online

09. 02. 2021. у 12:11

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић саопштио је да кинески председник Си Ђинпинг долази у Србију.

ВУЧИЋ ПОТВРДИО: Си Ђинпинг долази у Србију!

Фото: Танјуг

Вучић је изнео податак на који је посебно поносан - да је наша земља у последњих 10 година увећала извоз у Кину чак 50 пута.

-Председник Си најавио је долазак у Србију. Захвалио је на позиву и потрвдио долазак - рекао је Вучић након видео самита Кине и 17 земаља централне и источне Европе (ЦИЕЗ).

Додао је да је та посета велика част за Србију, која са Кином има изванредну сарадњу, и којој много значи иницијатива "Појас и пут" коју је Кина покренула.

Као примере важне сарадње са Кином навео је долазак њихових компанија у смедеревску Железару, на коју, каже, сада не губимо 10 или 12 милиона евра месечно, или у рудник у Бору, који постаје један од два највећа извозника.

Председник је истакао и да је у последњих 10 година извоз из Србије у Кину повећан 50 пута - са седам милиона на 377 милиона долара.

-То говори колико је Србија напредовала за 10 година - констатовао је Вучић.

Он је подсетио да је пре неколико дана са кинеским ЦРБЦ потписан уговор од 3,2 милијарде евра за изградњу канализационе мреже и постројења за одлагање отпада, и прераду отпадних вода у 65 општина, што је, каже, веома важан документ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)