ГЛАСАЈТЕ ЗА СРПСКУ ЛИСТУ: Црногорци са Косова и Метохије упутили позив сународницима

Д.З.

08. 02. 2021. у 18:06

ПРИПАДНИЦИ црногорске заједнице Косова и Метохије, Црногорска либерална странка и Удружење косовских Црногораца “Матица” са седиштем у Косову Пољу, позвали су своје чланове, симпатизере, гласаче и пријатеље да изађу на предстојеће косовске ванредне парламентаре изборе 14 фебруара и гласају за Српску листу.

ГЛАСАЈТЕ ЗА СРПСКУ ЛИСТУ: Црногорци са Косова и Метохије упутили позив сународницима

Архива Новости

Она им је, како се наводи у заједничком саопштењу, природно и идеолошко најближа.

- Исте су нам вера и црква, а веома су нам слични циљеви са Српском листом. Привремене институције система Косова немају осећаја за проблеме Црногораца Косова и Меотхије али зато има председник Србије Александар Вучић, чија политика заслужује сваку похвалу у захвалност косовских Црногораца - наводи се у саопштењу за јавност Црногорске либералне странке и Удружења косовских Црногораца “Матица” у којем се подсећа да је на Косову до 1999. године живело близу 30.000 оних који су се национално изјашњавали као Црногорци и који су имали статус државотворног народа док их сада устав тзв. Косова не признаје ни као националну мањину.

У заједничком саопштењу за јавност опомињу да су црногорска гробља поготово у Метохији поорана, куће спаљене а земља узурпирана.

- Као представници Црногораца Косова и Метохије, ове ноторне чињенице не желимо да оћутимо и зато дајемо подршку Српској листи и председнику Вучићу кога једино и признајемо као свог председника - наводи се у саопштењу за јавност које су потписали председник Црногорске либералне странке Радоман Додеровић и Председник Удружења Косовских Црногораца “Матица” Бобан Филиповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)