СУТРА УЈУТРО САВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Председава Вучић, разматраће се актуелна ситуација у земљи и хапшење банде Вељка Беливука

Novosti online

07. 02. 2021. у 19:03

Седница Савета за националну безбедност биће одржана сутра у 8.30 ујутро.

СУТРА УЈУТРО САВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Председава Вучић, разматраће се актуелна ситуација у земљи и хапшење банде Вељка Беливука

Фото Драган Миловановић

Тема седнице биће хапшење криминалне групе на чијем су челу ухапшени Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља и Марко Миљковић Маре, као и наставак полицијске акције у којој је до сада слободе лишено 19 припадника овог клана.

Према нашим сазнањима, пред члановима Савета за национлану безбедност, којим преседава председник Србије Александар Вучић, наћи ће се и друге теме које су у вези са актуленим дешавањима у земљи, а тичу се Косова, наставка дијалога са Приштином, па и европских интеграција Србије.

Седница ће бити одржава у згради Генералног секретаријата председника Републике Србије.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, говорећи о случају вође навијача Партизана Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља, да у друштву постоје људи који добро раде са мафијом.

Како је казао, има много људи који мисле да могу много да зараде, да се зачудите одакле им толика примања.

Вучић подсећа да су пре 10 дана они који га нападају говорилли - "не сме Вучић да их дира јер су његови и заштићени пошто обављају послове за владајућу странку".

- Ти људи не би били снажни да нема делимичне подршке унутар државног система. У томе је успех Србије, јер је успела са тиме да се обрачуна. Успела је да их победи и стави иза решетака и са тим ће наставити - истакао је Вучић.

Саветница председника Сузана Васиљевиће рекла је раније да ће на седници бити рећи о наставку велике полицијске акције у којој су ухапшени чланоци опасног клана, који се сумњиче за убиства, изнуде, отмице и трговину дрогом.

- Председнику ће, вероватно, бити представљене све информације до којих су истражни органи дошли у последњих 48 сати - рекла је Васиљевић за ТВ К1.

Како је данас саопштено, Вељко Беливук и Марко Миљковић лично се сумњиче за три кривична дела тешко убиство, поред злочиначког удруживања и трговине дрогом.

Поред њих двојице, за једно тешко убиство терете се и особе са иницијалима В. В. и В. Д, за друго и Н.Л, В. Д. и М. Б, а за треће и Д. Т, В. Г. и М. А, наводи се у саопштењу Вишег суда.

Имена жртава још нису званично саопштена ни из суда ни из тужилаштва.

У зависности када су кривична дела извршена, прети им или казна 40 година затвора или доживотни затвор, који може да се изриче за дела извршена од 1. децембра 2019. године.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)