СЕЛАКОВИЋ ОДБРУСИО ЈЕРЕМИЋУ: Јефтином демагогијом покушава да умањи значај кинеске помоћи у борби короне

Танјуг

03. 02. 2021. у 20:32

НИКОЛА Селаковић, члан Председништва СНС, каже да ништа што говори председник Народне странке Вук Јеремић не може да умањи значај помоћи и онога што су председник Си Ђинпинг и кинески народ учинили за Србију.

СЕЛАКОВИЋ ОДБРУСИО ЈЕРЕМИЋУ: Јефтином демагогијом покушава да умањи значај кинеске помоћи у борби короне

Фото Архива

Јеремић ових дана не преза ни од чега да би на теми Ковида-19 или Косова и Метохије остварио неки политички поен, примећује Селаковић и тврди да он то чини злоупотребљавајући осећања и страхове грађана.

"Међутим јефтином демагогијом се не може надоместити недостатак елементарног политичког поштења и одговороности према држави", поручује Селаковић и наводи да је Србија захвална Кини на спремности да нас снабде вакцинама против вируса корона.

Каже и да и у нашој земљи има оних који, додворавајући се иностраној публици, покушавају да замрсе и раскину српско-кинеске везе, али и напомиње да "Србија никада неће попут неких у Европи стављати политичке интересе испред људских живота и наставиће да користи свако доступно и доказано делотворно средство у борби против вируса корона".

"Сигуран сам да Јеремић у свом најновијем оглашавању није случајно симултано напао и наше мађарске и наше кинеске пријатеље, јер он жели Србију која је сама, беспомоћна и без било какве међународне подршке - управо онаква какву је оставио када је одлазио са власти", каже Селаковић.

Он је у саопштењу које је достављено медијима реаговао на, како је рекао, покушај Јеремића да "злонамерним, подлим и погрешним интерпретацијама једне према Србији пријатељске изјаве премијера Виктора Орбана, поквари српско-мађарске односе, остаће без успеха".

Вук Јеремић је, наиме, на свом твитер налогу раније данас поставио питање зашто је Србија добила већу количину кинеских вакцина од било које европске државе, а на то је као одговор поставио следећу изјаву Орбана:

"Ружно ће звучати, али они (Србија) нам дођу као неко предсобље које ће за нас испробати вакцине према којима смо ми још уздржани".

Селаковић тврди да је премијер Орбан, управо најављујући долазак кинеских вакцина у Мађарску, изразио задовољство због тога што је Србија, за коју је рекао да је "добар пример који инспирише", уз помоћ кинеских вакцина ушла међу европске лидере по масовности вакцинације, оценио је Селаковић у саопштењу и закључио да "само болестан ум може Орбанову изјаву да стави у контекст у који ју је ставио Јеремић".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)