ОПСТАНАК И ПОВРАТАК НАЈВАЖНИЈИ: Српска листа обиласком у општини Вучитрн започела предизборну кампању

Д. ЗЕЧЕВИЋ

03. 02. 2021. у 16:58

НАЈАВЉУЈУЋИ да ће Министарство локалне самоуправе, на чијем је челу, издвојити милион евра као вид помоћи угроженим српским породицама на централном Космету, Горан Ракић председник Српске листе најавио је и нове видове помоћи угроженим породицама.

ОПСТАНАК И ПОВРАТАК НАЈВАЖНИЈИ: Српска листа обиласком у општини Вучитрн започела предизборну кампању

Фото. Д. Зечевић

Он је нагласио да је кампања Српске листе за предстојеће ванредне парламентарне изборе на Косову започета управо обиласком породица јужно од Ибра. Јер, предстојећи ванредни парламентрани избори на којима ће Српска листа да учествује, показаће према Ракићевим речима ко се бори за личне, а ко за националне интересе.

- Бираћемо 14. фебруара да ли желимо да опстанемо и останемо на овим просторима. Показаћемо да ли желимо људе који ће да бране националне интересе уз Српске листу уз коју су Влада Републике Србије и председик Вучић као и директор Канцеларије за КиМ, или људе који мисле само на сопствене интересе - казао је председник Ракић позиваћи српски народ да гласа за Српску листу и покаже јединство, односно да су за опстанак и опстанак на овим просторима.

Наглашавајући да је првенствени циљ Српске листе и Министарства за повратак опстанак и останак оних породица које се никада нису селиле, министар за повратак Далибор Јевтић и потпредседник Српске листе рекао је у селу Граце, где су посетили породицу Михајловић којој је недавно у пожару изгорела кућа, да ће овој породици саградити и опремити нову кућу. Представници Српске листе потом су у селу Прилужје, где живи више од 2000 Срба, посетили породицу Машић, којој је Министарство за повратак делимично опремило стоматолошку ординацију.

- Српска листа као политичка партија и ми као политички представници Срба имамо обавезу да урадимо све да подржимо живот наших људи на овом подручју.За нас је живот важнији од било какве политике, тако да ћемо бити тамо где живи макар иједан Србин. То је не само наша обевза већ и задовољство у послу којим се бавимо - казао је Јевтић.

Он је истакао да тиме стварају и предуслове за повратак оних који желе да се врате, односно да опстанку и повратку дају подједнаку важност.

Ианче, ванредни парламентарни избори на Косову одржавају се 14 фебруара а учествоваће три партије Срба, од којих је једна Српска листа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)