ВУЧИЋ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ПУТИНОМ: Веома сам задовољан, сарадња Србије и Русије напредује у свим областима (ФОТО)

Novosti online

03. 02. 2021. у 14:37

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Путином. Двојица државника су констатовали да пријатељство Србије и Русије нико не може да сруши, а да су односи двеју земаља стабилни и да иду узлазном линијом.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ПУТИНОМ: Веома сам задовољан, сарадња Србије и Русије напредује у свим областима (ФОТО)

Фото: Председништво Србије

Председник Вучић је на званичном Инстаграм налогу објавио фотографију са руским колегом и захвалио се на подршци у борби против короне.

- Хвала председнику Путину за подршку у борби против корона вируса, а посебно за испоруку вакцине Спутник В, јер је допринела томе да наша земља предњачи у вакцинацији становништва.


Замолио сам председника Путина да помогне да што пре добијемо додатне количине руске вакцине, како би што више грађана Србије у најскоријем периоду примило поуздану заштиту од корона вируса. Србија ће, уз помоћ стручњака из Русије, изградити постројења и самостално производити вакцине. Русија разуме наше напоре да обезбедимо мир и стабилност у региону и спремност Србије за дијалог и компромис као једини начин за решавање отворених питања.

- Веома задовољан резултатима срдачног, искреног и пријатељског разговора са председником Руске Федерације Владимиром Путином. Сарадња Србије и Русије напредује у свим областима, а посебно сам замолио председника Путина да Србији омогући лакши приступ вакцинама Спутњик V. Године одличних односа Србије и Русије су пред нама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (32)

Luka

03.02.2021. 18:57

Ocekujem da Rusija u svim prilikama u medjunarodnoj "areni" nastavi da podrzava legitimnu borbu i insistiranje Srbije na postovanju medjunarodnog prava kao i da nastavi dosledno da brani pravo Srbije na vodjenju suverene politike.

Ivana

03.02.2021. 19:45

Aleksandar Vučić zaista koristi svaku priliku da se sastane sa svim predsednicima zbog izlaza i pandemije i nabavke vakcine potrebne za naš narod. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što radite za našu državu.