ХТЕЛИ СУ ДА ИЗАЗОВУ ИНЦИДЕНТ И УГРОЗЕ МИР: Горан Ракић за "Новости" о инциденту који су изазвали Аљбин и Османијева

Д. З.

31. 01. 2021. у 15:52

НЕНАЈАВЉЕНИМ доласком бившег косовског премијера Аљбина Куртија и в.д.председника привремених косовских институција Вјосе Османи у суботу у северну Митровицу који су са собом довели десетину до зуба наоружаних људи, од којих су неки имали ознаке тзв ОВК, покушај је да се зарад политичких поена угрози мир у овом делу Космета а Срби представе кривцима.

ХТЕЛИ СУ ДА ИЗАЗОВУ ИНЦИДЕНТ И УГРОЗЕ МИР: Горан Ракић за Новости о инциденту који су изазвали Аљбин и Османијева

Фото Танјуг

Овим речима Горан Ракић, председник Српске листе за Новости коментарише догађај од суботе када су Курти и Османијева у пратњи наоружаних људи ушли из јужног у северни део града у посету албанским породицама.И док понавља да није био упознат са овом посетом, Ракић  истиче да није ни било потребе за њиховим доласком у северни део града јер кампања за предстојеће ванредне парламентарне изборе још није почела.

- Њихов долазак је покушај да се изазове инцидент и ја сам захвалан грађанима северне Митровице који су били узржани али који су  звиждуцима и скандирањем показали да не одобравају такве провокације. Они су на миран начин исказали револт због доласка наоружаних људи са поменутим амблемима али и потврдили чији је ово простор и коме припада - подвлачи председник Српске листе Горан Ракић у изјави Новостима.

Иначе, ненајављена посета Куртија и Османијеве у северни део Митровице у суботу изазвала је негодовање Срба из северног дела града због чега је појачано присуство косовске полиције посебно на мосту на реци Ибар који раздваја северни и јужни део Митровице. Приштински медији су потом известили да су Курти и Османијева прекинули поменуту посету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)