ПЛАН БАЈДЕНА И МЕРКЕЛОВЕ У ЧЕТИРИ ТАЧКЕ: Шта можемо да очекујемо од заједничке политике Вашингтона и Берлина

Д. МИЛИНКОВИЋ

29. 01. 2021. у 09:00

ЈАЧАЊЕ притисака на Београд да са Приштином парафира споразум о међусобном признавању, демонтира Републику Српску, ослаби везе са Русијом и Кином и прикључи се НАТО - биће кључне тачке удруженог наступа Вашингтона и Берлина према Србији, чије обнављање су у телефонском разговору најавили нови амерички председник Џозеф Бајден и немачка канцеларка Ангела Меркел.

Denis

29.01.2021. 09:35

Замолите Русе да пошаљу један батаљон у Грачаницу и Кинезе да пошаљу један батаљон у Призрен. Да видимо онда "Велику Аљбањију".

prellee

29.01.2021. 09:37

EU je na čelu sa Njemačkom sahranila EX-YU, vrijeme je da sami sebe pokopaju.Mnogo se od Njemačke očekivalo poslije ujedinjenja,međutim Njemačka je pokazala svoje pravo lice da pravi probleme na Balkanu, naročito prema Srbima. EX-YU je bila multinacionala, perspektivna zajednica koju je Njemačka rješila da rasturi i prikloni se nacionalistima u toj zajednici. Tu "nesrećnu" zajednicu prikaže ZATVOROM ZA SVE NARODE, u kojoj su Srbi ubijali ostale, a to neko mora da plati, izgleda da to plaća EU sa Njemačkom. Padom Berlinskog zida i grabeži koja je nastala nakon propasti SSSR i uništenja EX-YU, te žestokom pohodu na Istok i pljačkanju svega što vrijedi od strane Zapada, MRŽNJA JE DOBILA SAMO KRILA. EU, a naročito Njemačka je to potencirala i ZAPALILA, jer daje podršku nekim novonastalim državama kojima NAZI nije nova ideologija. Mnogo se od Njemačke očekivalo poslije ujedinjenja., poslije pada Berlinskog zida. EX-YU je bila multinacionala,perspektivna zajednica koju je Njemačka riješila da rasturi i prikloni se nacionalistima u toj zajednici. Ultimatum ne prolazi kod Srba! Ne znaju oni kako ta STRAŠNA riječ Srbe čini dostojanstvenim i spremnim da se suprostave silništvu koje počesto dolazi sa Zapada. Sloboda je nešto što su Srbi gorko osjetili.Nema poniženja, nema zavrtanja ruku ili stezanja vrata, NE MOGU DA DIŠEM..George Floyd, Mineaopolis US.

iz glave

29.01.2021. 10:13

када би нас 3-4 милиона изашло на улице, упалило по свећу и тихо поручило свету даје КиМ по свим важећим документима које тај исти свет једино и неоспорно признаје, део Србије, вероватно би Албанци престали да буду њихов ослонац овде.

Gog

29.01.2021. 10:27

Sta oni vise mogu? Mogu koliko smo slabi, a nemojte da poredite vise 90.e^godine. Niti su oni tako jaki niti smo mi tako slabi u medjunarodnom odnosu snaga koji je jos i najbitniji. Samo nasa neodlucnost i pokolebljivost moze da nam naskodi. Nikakva podjela i glupa prica ne dolazi u obzir... Vucic neka radi posao predsjednika Srbije. Mislim da je dosad dobro radijo, bez obzira na sve. Srbija je nedeljiva, ali dogovor unutar, moze.

Miki Zg

29.01.2021. 16:40

Prije 10 god. ambasador Njemačke u Srbiji je pričao i o statusu AP Vojvodine jer se oni kao rješili ? AP Kosovo i Metohiju .Čak je govorio o tome zašto bi samo Rusi sami cepili sirovine iz Sibira .Toliko od Merkelice i od milosrdnoga Džoa Bajdena ( sjetimo se tona i tona uranijuma po glavi Srbije ) !