ПРОПАДАЈУ ПЛАНОВИ ЗЛОЧИНЦА ХАРАДИНАЈА: Ни ЕУ га не подржава у запаљивим изјавама током кампање

Novosti online

28. 01. 2021. у 14:36

ПРОПАДАЈУ ПЛАНОВИ ЗЛОЧИНЦА ХАРАДИНАЈА: Ни ЕУ га не подржава у запаљивим изјавама током кампање

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

ПОРТПАРОЛКА Канцеларије ЕУ у Приштини Динка Живаљ изјавила је да и у изборним кампањама политички лидери треба да дају пример у промовисању узајамног поверења и вредности Европске уније.

Она је на овај начин одговорила на питање "како Канцеларија ЕУ коментарише свакодневне изјаве председника Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја да ће се, у случају одлагања пријема тзв. Косова у међународне институције, залагати за референдум о уједињењу с Албанијом".

- Политички лидери у региону треба да дају пример у промовисању климе узајамног поверења, неговању добросуседских односа и регионалне сарадње, принципа и вредности за које се ЕУ залаже. То важи и у изборним кампањама - поручила је шефица службе за комуникације ЕУ у Приштини Динка Живаљ.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vatro Marx

28.01.2021. 16:45

EU snosi odgovornost kao i dosada najvecu podrsku imju i savjete kako da se ponasaju sa Zapada. Uvjerili se da Srbija ne popusta i jos ima podrsku od Kine i Russije, Sada je Brisel u dilemu kao i Vasington, nece moci da zatezu obruc oko Srbije, to je vrijeme vez proslo.