МИЛОВАН ДРЕЦУН: Међународна кризна група ради за независно Косово

Тањуг

28. 01. 2021. у 12:44

МИЛОВАН ДРЕЦУН: Међународна кризна група ради за независно Косово

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оцењује "понуду" тзв. Међународне кризне групе у вези са решењем питања Косова као нереалну оценивши да она ради "у корист самопроглашене државе Косово".

- То што је понуђено није никакво решење. Направили су три варијанте договора што уопште не значи да је све то реално. Право решење значи да и једна и друга страна могу да га прихвате и да га реализују - рекао је Дрецун за Хепи ТВ.

Он је казао да Србија не може да прихвати оно што би Албанци и њихови спонзори у међународној заједници желели,а то је да Србија призна Косово и омогући му чланство у Уједињеним нацијама.

- Јер, када једном стекну међународноправни капацитет чланством у УН, био би им олакшан пут ка уједињењу са Албанијом. Ако су заиста у пуном смислу независна држава лако могу да се договоре две државе да организују референдум и да се уједине. Шта би ту било спорно - упитао је Дрецун.

Према његовим речима, тезе које долази са Запада да Србија заправо треба да призна Косово да би спречила стварање "велике Албаније" су невероватне и "будаласте".

- Просто, не можете да поверујете. Да ли мисле да смо толико политички неедуковани или наивни да ''наседнемо'' на једну такву тезу - додао је Дрецун.

Највећи проблем види у томе што албански "политички естаблишмент" на Косову и Метохији "нема вољу за било каквим компромисним решењем".

- Приштина га једноставно не жели. То не може да створи оптимизам да ће доћи до суштинских помака у њиховом ставу - закључио је председник скупштинског Одбора за КиМ.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vatro Marx

28.01.2021. 13:18

Sve dok Srpska vlada se tako ponasa prema okupatoru pitanje Kosmeta se nemoze rijesiti ovakvim ponasanjem. Zapad podrzava okupatora Glenda svoj interés, Srpska Vlada treba da stavi tacku i kaze, da se mora sto prije rijesiti ovaj jako znacajni problem Srpske svijetinje.