ЂИЛАС И ВУК БОЈКОТОВАЛИ СКУП: Део опозиције разговарао о платформама за дијалог са представницима власти, договор није на видику

В. М.

26. 01. 2021. у 21:33

ЂИЛАС И ВУК БОЈКОТОВАЛИ СКУП: Део опозиције разговарао о платформама за дијалог са представницима власти,  договор није на видику

Домаћин састанка била Нова странка

ДЕО опозиције у уторак се састао у просторијама Нове странке, где су разматрали досад предложене платформе за дијалог о изборним условима.

На састанку су, осим Нове, учествовали представници СДС, ДСС, Нове Србије, Не давимо Београд... Дошао је и Бранислав Лечић, кога је ДС изабрао за председника те странке, као и бивши председник општине Стари град и некадашњи функционер Странке слободе и правде Марко Бастаћ.

Позив на састанак, наводно зато што је најављен у медијима, нису прихватили ССП Драгана Ђиласа, ДС (део веран Зорану Лутовцу), ПСГ, Народна странка Вука Јеремић и Двери.

Упркос томе што се велики део опозиције није одазвао позиву на разговор, председник Нове Арис Мовсесијан каже да опозиција треба да покаже да је дијалог могућ:

- Да би дијалог био могућ са влашћу, мора да постоји дијалог опозиције и мислим да је ово први корак ка томе.

Иако је јединствен наступ према власти нешто о чему сви опозиционари говоре, у последње време колоне у опозицији се умножавају. Они који нису прихватили да дођу на састанак били су део Савеза за Србију, а сада су неформално окупљени у три формације - око Ђиласове ССП, око Јеремићеве Народне, док су у трећем строју Двери. ПСГ је крајем прошле године покренула процес уједињења са Новом странком, али од тога није било ништа, а сада су у одвојеним блоковима.

Корак ка укрупњавању политичке сцене, ипак, направила је ДСС. Они су у уторак потписали споразум о заједничком деловању са Покретом обнове Краљевине Србије. Они су усагласили заједничку политичку платформу под називом Национална демократска алтернатива (НАДА).

Председник ДСС Милош Јовановић рекао је да платформа представља обједињавање нечега што иде заједно, националне компоненте, одбране нације, њене културе и идентитета и демократије, одбрана правне државе и владавине права и изградње институција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)