"КО ЋЕ ДА ДОЧЕКА АНУ БРНАБИЋ?": Председник Вучић одговорио на нападе из Црне Горе

Novosti online

24. 01. 2021. у 15:08

КО ЋЕ ДА ДОЧЕКА АНУ БРНАБИЋ?: Председник Вучић одговорио на нападе из Црне Горе

Фото: Танјуг/Раде Прелић

РЕАГУЈУЋИ на писање Нова.рс да премијерка Ана Брнабић игнорише позиве да посети Црну Гору, председник Вучић је истакао да она не може да оде у Подгорицу, јер тамо нема ко да је дочека.

Вучић је данас на телевизији Прва рекао да нема ко да дочека премијерку Србију.

- Људи говоре зашто Ана Брнабић није прихватила позив. Добро, она каже да иде у Подгорицу и на аеродорому је чека ко? Чека ли је наш амбасадор или не? Или сте га протерали, а још нисте рекли да се слажете са одлуком Ђукановића који га је отерао - рекао је Вучић, подсећајући на једну од последњих одлука претходне власти у Црној Гори.

Он због тога има и поруку новој коалиционој већини коју предводи Здравко Кривокапић.

- Нема проблема, реците нам да сте ви сагласни са тим, а онда ћемо ми да видимо шта можемо да урадимо. Али немојте да се позивате на Бечку конвенцију и да нам говорите како не можете да повучете ту одлуку, јер ми смо могли у складу са тим да поништимо одлуку о повлачењу црногорског амбасадора. Али, свеједно, верујем у добре односе са Црном Гором - рекао је он, додајући да је потребно “радити више на побољшању односа”.

Он је указао да на жалост многи у региону живе на основу истих изјава.

- Део у Црној Гори, у БиХ, код Албанаца, да је Србија лоша, хегемон, али ми морамо, да имамо разумевања за њихову емоцију - навео је Вучић.

Додаје и да верује у боље односе са Црном Гором и подсећа да је Србија купила пет одсто преносне мреже у Црној Гори.

- Ми смо заинтересовани за ширење у региону, желимо да улажемо огроман новац у Црну Гору, БиХ. Биће то у реду - поручио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)