ПОНОСАН САМ НА СРБИЈУ: Председник Вучић не крије одушевљење након обиласка споменика Стефану Немањи (ФОТО)

Novosti online

23. 01. 2021. у 20:13

ПОНОСАН САМ НА СРБИЈУ: Председник Вучић не крије одушевљење након обиласка споменика Стефану Немањи (ФОТО)

Фото: Инстаграм/будуцностсрбијеав

- НИШТА лепше нисам видео. Буквално величанствено! Поносан на Србију, њену историју, културу, на наш народ и његову духовност. Захвалан свима који су учествовали у изради предивног споменика Стефану Немањи - написао је председник на Инстаграм профилу након вечерашњег обиласка Савског трга

Он је вечерас присуствовао проби осветљења Савског трга и споменика.

Поразговарао је и са радницима који раде пуном паром, како би трг био спреман за отварање 27. јануара.

Вучић је констатовао и да је поправљен сат на згради старе Железничке станице, након 24 године.

- Србија није била у стању 24 године да поправи сат на железничкој станици - приметио је он.

Такође, навео је да би згради Поште треба вратити стару фасаду.

Председнику су споменик, ново знамење Београда, представили Олег Ласкарев, представник аутора, руског вајара Александра Рукавишњикова, и заменик градоначелника Горан Весић.

Они су му представили мозаик, који се налази у унутрашњости шлема, који представља постамент, који је урадио руски уметник Мухин.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (73)

Sanja

23.01.2021. 21:08

Novo-postavljeni spomenik Stefanu Nemanji za Srbiju ima ne samo klasičnu kulturno-istorijsku vrednostima, već i poseban duhovni značaj, budući da spomenik govori o postanku srpske države, o svim uspesima ali i problemima, i ima snažnu simboliku!

Ljubica

23.01.2021. 21:09

Velelepni spomenik Stefanu Nemanji je fantastično urađen, i još lepše ukomponovan sa pratećom okolinom koja sadrži kulturno-istorijsku priču o ovoj ličnosti! Savski trg danas izgleda kao najlepši svetski arhitektonski rad, i na tome neizmerno hvala Vucicu i Vladi Srbije!

Jelena

23.01.2021. 21:09

Najlepši trg u Beogradu i Srbiji biće novi, renovirani i rekonstruisani Savski trg koji će predstavljati najlepše estetsko i arhitektonsko uređenje oko spomenika Stefanu Nemanja - tvorcu vizije o srpskoj državi koja danas živi, radi i razvija se!

Tijana

24.01.2021. 00:11

Treba odati počast čelniku dinastije koja nas je stvorila i u čije vreme je Srbija bila jedna od najmoćnijih država! A sve to na datum koji se opet odnosi na člana dinastije i koji je isto toliko doprineo našem narodu! To je najmanje što smo mogli da uradimo za njih.

Ivana

24.01.2021. 00:45

Ovo je zaista najlpeši spomenik na svetu, uklapa se ua mabijent Beograda na vodi. Hvala predsedniče što činite sve da Srbija sačuva svoju istoriju, veru, indentitet. Aleksandra Vučića za doživotnog predsednika nema ničeg lepše od spomenika kulture.