ВУЧИЋ САОПШТИО ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: За 72 сата ћемо бити друга земља у Европи и пета у свету по стопи вакцинације

Новости онлине

23. 01. 2021. у 19:32

ВУЧИЋ САОПШТИО ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: За 72 сата ћемо бити друга земља у Европи и пета у свету по стопи вакцинације

Фото: Д. Миловановић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија у наредна 72 сата бити друга у Европи по стопи вакцинације.

- Србија је тренутно четврта у Еворпи по стопи вакцинације, верујем да ћемо у наредна 72 сaта бити чак други у Европи, а за исто време можемо да дођемо до чак петог места по стопи вакцинције у свету - изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Председник је истакао да је сада готово немогуће доћи до вакцине и да Србија сада добија мање вакцина од Фајзера него што је прописано у билатералном споразуму.

- Ми овим темпом ако наставимо да вакцинишемо још 7 или 8 дана имамо вакцину, јер ми морамо да обезбедимо ревакцнинацију. Дакле, сви који су већ вакцинисани имају обезбеђену другу дозу - рекао је председник и изразио забринутост због појаве новог соја вируса корона.

- Дакле, данас сам имао разговор, не могу да вам кажем са ким, и после тог разговора могу да вам гарантујем да ћемо добити још неких 100.000 доза - рекао је Вучић.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (52)

Stefan

23.01.2021. 23:21

Dok druge zemlje u našem okruženju "sanjaju" vakcine, kod nas je već masovna primena. Gradjanima je dato na volju da odaberu koju žele i tu se sve na obostrano zadovoljstvo završava. Vakcinacija je masovno prihvaćena. Hvala što imamo poverenja.

Ivana

24.01.2021. 00:38

Aleksandar Vučić zaista želi da sačuva građane od daljeg razboljevanja,hvala našem predsedniku Vučiću koji radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, koji želi da svaki građanin naše države primi vakcine koju je izabrao, jer brine za zdravlje svakog građanina. Pa to zaista nema na svetu, samo jedva čekam da je primim sada želim da primim kinesku.