"САДА МОРАМО ДА ЛОБИРАМО" Дачић о Бајдену: Нереално да ће радити на заоштравању односа

Танјуг

23. 01. 2021. у 10:49

САДА МОРАМО ДА ЛОБИРАМО Дачић о Бајдену: Нереално да ће радити на заоштравању односа

Фото Д. Миловановић

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је данас да је нереално очекивари да ће нови председник САД Џо Бајден радити на заоштравању политике према Србији, као и да су Бајден из 2021. и Бајден из 90-тих година две различите приче.

Дачић је гостујући на ТВ Пинк подсетио на бројне контакте које је амерички председник имао са политичарима у Србији у време када је био сенатор и потпредседник САД напомињући да се са њим и сам састајао као премијер Србије.

- Сви разговори са њим били су коректни. И тада је причао да му је у интересу да се у региону води процес помирења и да неће подржавати екстремне одлуке као што је раскидење споразума -  рекао је Дачић.

Додао је да је већ било разоговора са велиим бројем људи који ће имати важне улоге у Бајденовој администрацији, међу којима је Викторија Нуланд, сада трећи човек Стејт департмента и да никада са њима није било пробелма.

Подсетио је да је Србија постигла веклики успех у акцији отпризнавања независности тзв. Косова и истакао да је 17 држава повукло признање, јер "смо покушавали и радили оно што нико други није радио".

- Сада морамо да упознамо сваког члана те администрације, да лобирамо, то су људи који имају одређена знања о нашем региону за које се не може увек рећи да су утемељена на неким анализама - навео је Дачић.

Он је истакао да је избор америчког народа унутрашња ствар, а да "ми треба да изградимо што боље односе", због чега је рекао да га радују најаве да би могло да дође до нових састанака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)