ОГЛЕДАЛО НОВОПАЗАРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Подршка суспендованом полицајцима из Новог Пазара

Н. К.

22. 01. 2021. у 15:31

ОГЛЕДАЛО НОВОПАЗАРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Подршка суспендованом полицајцима из Новог Пазара

Фото: Н. Кочовић

ПОЛИЦИЈСКА управа у Новом Пазару покренула је дисциплински поступак против саобраћајних полицајаца Зорана Секулића (47) и Фариса Меховића (34) због, како су навели, тешке повреде службене дужности.

Они су удаљени са посла до окончања поступка због “непредузимања или недовољног предузимања мера из своје надлежности за безбедност лица, имовине и поверених ствари, као и незаконитог, несавесног, немарног рада или пропуштања радње које су проузроковале или су могле проузроковати штету или незаконитост у раду.

- Полицијска управа најоштрије осуђује непрофесионално понашање сваког појединца који штети угледу полиције – наводи се у саопштењу новопазарске полиције.

Према незваничним информацијама, Меховић и Секулић су пре пар дана, приликом контроле саобраћаја, зауставили возача који је управљао аутомобилом под дејством алкохола.

Када су га довезли до Дома здравља, како би му утврдили количину алкохола у крви, он је искористио њихову непажњу и побегао, што су они пропустили да пријаве претпостављеним старешинама.

Након што се појавила информација да су суспендовани, грађани Новог Пазара негодовали су на друштвеним мрежама тражећи да се одмах врате на посао, а поједини су директно писали Министарству унутрашњих послова и министру Александру Вулину.

- Мени је Меховић писао 20 казни и никад се нисам наљутио, увек ме је кажњавао са правом. Секулић и он су два, можда, најпоштенија саобраћајца у граду и треба да их унапреде, а не да их суспендују – један је од коментара на Фејсбуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Pazarac

22.01.2021. 17:23

Suspendovali su dva sigurno najbolja policijska sluzbenika a gomila njihovih kolega koji se druze sa kriminalcima ostaju netaknuta ?!! Ove ljude treba odmah da vrate na posao a da se pozabave pravim problemima u svojim redovima !