ЗА МИНИСТАРКУ 100 ЗНАКОВА ПИТАЊА: Лечић, за „Новости“, о сутрашњем окупљању испред Министарства државне управе

Д. М.

21. 01. 2021. у 17:52

ЗА МИНИСТАРКУ 100 ЗНАКОВА ПИТАЊА: Лечић, за „Новости“, о сутрашњем окупљању испред Министарства државне управе

Фото: Принтсцреен/Ново јутро

ФУНКЦИОНЕРИ Демократске странке, који за сутра планирају окупљање испред Министарства државне управе и локалне самоуправе, донеће министарки Марији Обрадовић тражену допуну документације у вези са захтевом за упис Бранислава Лечића као новог председника, али и 100 знакова питања јер се, како поручују, одлука о шефу демократа чека дуже од три месеца.

Како је „Новостима“ речено у Министарству, у овом тренутку нема довољно елемената да се донесе одлука да ли ће као нови председник бити уписан Лечић или за кормилом демократа остаје Зоран Лутовац.

Наглашавају да ту одлуку није могуће донети на основу документације која је до сада достављена, па је, како би се употпунило чињенично стање, Министарство у обавези да тражи допуну документације. Они су указали да је Законом о политичким странкама прописано да о упису промене података у Регистру Министарство доноси решење у року од 30 дана од дана достављања уредне документације.

Струја Виде Огњеновић припрема гласање

Уз Лечића и Вида Огњеновић


Лечић, пак, поручује за „Новости“ да је овај случај одавно требало да буде решен. Он објашњава да су захтев за упис поднели 5. октобра прошле године, неколико пута достављали додатну документацију, а пре недељу дана тражено им је да то учине још једном, односно да се изјасне на поднесак адвоката Зорана Лутовца:

- Не видим зашто је уопште тражено да Лутовац доставља било какву документацију јер он уопште није страна у овом поступку, пошто се није ни кандидовао на страначким изборима одржаним 26. септембра. То је превазилажење ингеренција Министарства, јер су практично преузели улогу суда. Министарство треба да одлучи по документима које смо доставили, а они су валидни, са све списковима људи који су гласали за ново руководство. Ту нема никаквог фалсификата, осим самог Лутовца, који је фалсификовани председник ДС. 

Како је најављено, Лечић би данас додатну документацију Министарству требало да преда уз подршку бројних чланова ДС из Београда и других градова, међу којима ће бити и Вида Огњеновић, Слободан Милосављевић, Драгослав Шумарац, потпредседници странке и бројне друге угледне демократе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)