МАРКО ЂУРИЋ: Уверен сам да ћемо имати добре односе са САД

Тањуг

21. 01. 2021. у 17:40

МАРКО ЂУРИЋ: Уверен сам да ћемо имати добре односе са САД

Фото Тањуг

АМБАСАДОР Србије у Вашингтону Марко Ђурић изјавио је данас да је уверен да ће и са администрацијом Џоа Бајдена Србија имати добре односе и да је уверен да ће се и са њом наставити одлични односи на врху.

- Имајући у виду дугогодишње познанство и међусобно поштовање председника Вучића и председника Бајдена. Управо та чињеница представља велики ресурс за нашу земљу. Лично сам присуствовао њиховим ранијим састанцима и разговорима који су увек протицали у одличној атмосфери, атмосфери међусобног поштовања и уважавања - рекао је Ђурић.

- Самим тим, истиче он, реч је о много интензивнијој и дуготрајнијој сарадњи него што је то био случај са било којим претходним председником САД, чиме је успостављен још један чврст темељ за даље унапређење наших односа на свим нивоима - рекао је Ђурић.

Говорећи о томе колико је као недавно изабрани амабасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама учинио, Ђурић каже да је на тој функцији тек месец дана, али да са својим тимом свакодневно интензивно ради на јачању односа две земље.

- Дани су ми испуњени састанцима, разговорима и контактима не само са званичницима Стејт дипартмента, Конгреса и Националног савета за безбедност, већ и људима из ширег политичког и економског спектра, јавног живота, затим цивилног друштва, академске и културне сфере, као и са српском заједницом и удружењима наше дијаспоре - рекао је он.

Додаје да ће се борити за сваку прилику да интензивира контакте са највишим америчким званичницима, како би се унапредио положај Србије у америчким круговима моћи, афирмисали национални интереси уз побољшање свеукупних односа и јачања веза са САД, првенствено у доменима економије, образовања, науке.

- Свакако ћемо се трудити да Србију представимо на један нов, другачији и јединствен начин - рекао је Ђурић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)