„НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Ево ко је међу 50 саслушаних због прислушкивања председника и његове породице

В.Н.

20. 01. 2021. у 22:02

„НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Ево ко је међу 50 саслушаних због прислушкивања председника и његове породице

Д.Миловановић

БИВША државна секретарка МУП Дијана Хркаловић, некадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе (ССИМ) Управе криминалистичке полиције (УКП) Дејан Миленковић, познатији као Багзи, Срећко Лазић, некадашњи заменик начелника УКП...

Ово је само део од скоро 50 људи који су, како сазнају "Новости", саслушани у предистрази нелегалног прислушкивања председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице!

Према нашим информацијама, опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу и са којим циљем шпијунирао шефа државе приводи се крају, а већ су прикупљени бројни докази да су шеф државе и чланови његове породице били под незаконитим "мерама".

Како се наводи у саопштењу МУП, обавештења примљена од лица за које се основано сумња да су повезани са случајем прислушкивања председника Вучића и чланова његове породице достављена су на даљу надлежност Тужилаштву за организовани криминал, а у складу са Законом о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције. Министар Александар Вулин је изјавио да је о досадашњим резултатима предистражног поступка детаљно упознао председника.

Према сазнањима "Новости" у ову предистрагу била је укључена и Безбедносно-информативна агенција (БИА). Средином прошле недеље испитана је Дијана Хркаловић, која је из МУП Србије отишла јуна 2019.

Више детаља читајте у сутрашњем штампаном издању "Вечерњих новости"!

В.Н.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)