ПОЗИВ НА ВАКЦИНАЦИЈУ: Гак позвао просветаре на имунизацију

Б.Б.

20. 01. 2021. у 12:34

ПОЗИВ НА ВАКЦИНАЦИЈУ: Гак позвао просветаре на имунизацију

Фото: Градски секретаријат

ГРАДСКИ секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак позвао је данас све запослене у школама и предшколским установама Београда да се вакцинишу у што већој мери и тиме, као приоритетна група за вакцинацију, допринесу томе да се Србија што пре избори са епидемијом коронавируса. Он је данас примио кинеску вакцину у Институту за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

- Желим личним примером да покажем да сви морамо веровати науци и медицини а не теоријама завере а људи који раде са децом морају бити предводници у томе - рекао је Гак након вакцинације.


Он је додао да само масовном вакцинацијом можемо победити и вратити се нормалном животу и то што пре како бисмо сачували и економију. 

Гак је поручио да је осим здравља и безбедности деце и свих запослених у образовним установама, ових дана посебно важно и подржати девојчице и девојке да пријављују сексуално насиље уколико су му изложене.

- Нисте саме у којој год школи да сте, и када се чини да су друге теме важније као што су ови месеци када се сви бавимо епидемијом, увек је право време за пријаву насиља, снажне поруке охрабрења друштва и борбу са људима који сексуално искоришћавају децу - поручио је Гак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)