ПЕТКОВИЋ: Никада Београд неће наседати на провокације из Приштине

Д.Зечевић

19. 01. 2021. у 18:18

ПЕТКОВИЋ: Никада Београд неће наседати на провокације из Приштине

Фото Танјуг

НИКАДА Београд није нити ће наседати на било чије претње и провокације које долазе из Приштине, нити ћемо по истој матрици одговарати. Нервозу показују они којима се избори ближе, па би преко имена председника Србије Александра Вучића и на антисрпској реторици да покушају да подигну свој политички рејтинг.

Ово је између осталог навео Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ поводом изјаве Рамуша Харадинаја бившег косовског премијера о стварању “Велике Албаније” односно да ће уколико Србија не призна једнострану косовску независност “Косово спровести референдум о уједињењу са Албанијом“.

-Најновије претње о стварању „Велике Албаније“, уколико Србија не призна такозвано Косово, на трагу су оних јалових Харадинајевих надања да ће нас таксама од 100 одсто натерати на признање. Одолели смо тада, одолећемо и свим будућим претњама и уценама, јер нам је мир на првом месту-додао је даље у саопштењу за јавност директор Петковић напомињући да јепознато да “још од времена Призренске лиге постоји идеја о стварању такозване “Велике Албаније”, тако да нема потребе да се било ко у Приштини прави и правда да је на ову идеју дошао због наводне пасивности Брисела".

Петковић наглашава да због тога, ни Брисел, ни Вашингтон, ни други центри моћи не смеју остати неми на овакво звецкање оружјем и претње о стварању једне вештачке и етнички очишћене творевине, опасне по мир и стабилност на читавом Балкану.

- Свако одсуство реакције на овако опасне намере, може се схватити и као прећутно слагање. Због тога је неопходно да се ЕУ према оваквим иступима из Приштине јасно и недвосмислено одреди. Ми се ничијих претњи не бојимо и увек ћемо знати како да на најбољи начин заштитимо интересе свог народа. Међутим, колико год се неко у Приштини трудио да нас натера на непромишљену реакцију, наш одговор ће увек бити у духу очувања мира и стабилности-подвукао је у саопштењу за јавност Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)