ПОБЕДИО МИЛОРАД СИМИЋ: Прво Богојављенско пливање на Мајевици (ФОТО)

Б. Милошевић

19. 01. 2021. у 15:23

ПОБЕДИО МИЛОРАД СИМИЋ: Прво Богојављенско пливање на Мајевици (ФОТО)

Фото: Б. Милошевић

ШЕСНАЕСТОГОДИШЊИ Милорад Симић из Доњег Забрђа код Угљевика,победник је у пливању за Часни крст које је ове године по први пут организовано на језеру Сњежница у подмајевичком крају,и на коме је учесвовало четрдесет пливача старости од 16 до 53 године.

Милан је члан Ватерполо клуба ,,Црвена звезда,, из Београда , а само дан раније,на Крстов дан је прославио шеснаести рођендан.

-Срећан сам што сам као најмлађи такмичар први допливао до часног крста на првом такмичењу на Мајевици,каже узбуђено победник Симић.

Умировљени прота прибојски,Јеремија Лазић,истиче,да ова манифестација пуно значи за становнике Мајевице,Лопара и Угљевика.

-Нека буде срећно и честито,у име свих нас и цркве, у знак сећања на Христово рођење и Христово крштење на реци Јордан. И на овај начин чувамо веру и обичаје који су нас и одржали на овим просторима, и ми то морамо љубоморно чувати.Служећи Богу и Цркви,служимо роду нашем и отаџбини,поручио је свештеник Јеремија Лазић.

Потрудићемо се,да ово буде традиционална манифестација, и да сваке године организујемо Богојављенско пливање.Све честитке свим учесницима на одважности да запливају на оваквој хладноћи,каже Радо Савић,начелник Општине Лопаре.

Далибор Малеш,члан Пливачког клуба ,,Атос,, из Брчког,један је од организатора првог Богојављенског пливања на Мајевици, истиче,да се на овај начин, поред дружења,стичу и неке здраве навике,које баш недостају данашњој омладини.

-Треба себи поставити циљ, и тежити да се, с мање или више муке, увек стигне до циља.Данас је то био богојављенски крст,а снег,хладноћа и ледена вода, нису били препрека која се не може савладати.Одзив је невероватан за ово прво такмичење, а победници су сви који су пливали,каже Малеш.

Василије Обрадовић,рођени Лопарчанин,повратник из дијаспоре, и члан Удружења Мајевичана,потврдио је, да дијаспора води рачуна о свом завичају,наградивши Милорада Симића,победника Богојављенског пливања –великим златником!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)