ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: Могу да ме нападају колико год хоће, све мора да се ради у складу са законом

С. С. Р.

19. 01. 2021. у 12:39

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: Могу да ме нападају колико год хоће, све мора да се ради у складу са законом

Фото Танјуг

ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Зорана Михајловић, рекла је данас да сваки инфраструктурни пројекат мора да се ради у складу са законом и да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, док је била на његовом челу, инсистирало на томе да се тако ради и на пројекту изградње гондоле на Златибору.

-Можете да ме нападате и да причате шта хоћете о мени, али све мора да се ради у складу са законом. Нико никог ту није победио, овде се ради о победи закона, и то је резултат поступања Министарства. Морали смо много тога да урадимо да натерамо председника општине Чајетина да поднесе документацију у складу са законом, а подсетићу да су поднете и прекршајне и кривичне пријаве против руководства општине због неправилности приликом набавке опреме и да је за то донета и пресуда прекршајног суда - рекла је Михајловићева гостујући на ТВ Хепи.


Она је рекла да је претходно министарство инсистирало на томе да се свака дозвола издаје само кад постоји комплетна и ваљана документација, како би данас тај објекат, који ће користити бројни туристи, међу којима су и деца, био потпуно безбедан.

-Да ли је нормално да неко жели да гради, а да нема ни урађен пројекат, ни локацијске услове, ни грађевинску дозволу? Месецима смо објашњавали шта је потребно од документације да би урадили све по прописима, а не да се понашају као шерифи који мисле да могу да користе политику кад неће да поштују закон и да протестују због тога што неће да поштују законске процедуре. Голим оком можете да видите на шта данас личи центар Златибора, и велика је штета да се тако нешто уради од тако лепе планине. Сва наша сазнања у вези са нелегалном градњом у центру Златибора доставили смо Агенцији за борбу против корупције и Тужилаштву за организовани криминал, јер смо уочили да је све то имало за циљ да омогући одржавање на власти и контролу финансијских токова у општини Чајетина - рекла је Михајловићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)