„ХАРАДИНАЈ ОПАСАН ЧОВЕК“ - Вучић: „Велика Албанија“ претња свима

Танјуг

19. 01. 2021. у 09:58

„ХАРАДИНАЈ ОПАСАН ЧОВЕК“ - Вучић: „Велика Албанија“ претња свима

Фото: Танјуг

ХАРАДИНАЈ је опасан човек, а "велика Албанија" би била претња свима, каже председник Александар Вучић поводом изјаве Харадинаја о референдуму за уједињење КиМ с Албанијом, те истакао да ће Србија имати адекватан одговор на то.

На питање новинара да прокоментарише ту најаву Харадинаја, Вучић је рекао да на претње не треба узвраћати претњама.

-Мој одговор је - ви свој посао радите, шта хоћете, а ми ћемо имати добар и адекватан одговор, а грађани не треба да брину - поручио је Вучић

Истиче да би волео да је чуо више рекација и из Вашингтонг, Брисела и других центара моћи у свету.

Како је рекао, не дај Боже да је неко са наше стране говорио о неким другим врстама уједињења на Балкану...не само да би нам увели санкције, каже, већ би нас скоро и бомбардовали.

Вучић је поручио да Србија није "плитак поток" да свако може да је прескаче на тај начин.

Ипак, напомиње да је Харадинај опасан човек и озбиљан политичар који пледира да постане нови председник тзв. Косова и да би у случају да буде изабран уз подршку Аљбина Куртија, онда би имали и косовску владу и председника тзв. Косова који зе залажу за уједињење са Албанијом.

Вучић додаје да је то политичка чињеница и да зато није разумео одушевљење неких људи у Београду таквом констелацијом снага у Приштини.

-То прихватамо као политичку чињницу и на њу ћемо увек да реагујемо - додао је Вучић.

Каже да су га и поред свега тога тужили на Косову како им прети када је рекао раније да ће бити изненађени реакцијом Србије ако буду кршили Вашингтонски споразум и тражили пријем у међународне организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (57)

Milena

19.01.2021. 11:14

Na ove nove provokacije od strane Haradinaja inače opasnog zločinca država itekako će umeti da reaguje. Bez ikakve pretnje, ali stvaranje Velike Albanije je pretnja i Srbiji i regionu i Evropi i svetu. Iskreno očekujem reakciju Brisela.

Vanjica

19.01.2021. 12:34

Ramuš Haradinaj je čovek koji treba biti iza rešetaka, a ne neko ko će biti predsednik nasilno stvorene tvorevine, koju ni ne možemo nazvati državom. Ideja o ujedinjenju je besmislena i način da prikupi poene kod svojih sledbenika.