ЗОРАНА КОД ВУЧИЋА МИНИРАЛА ГОНДОЛУ: Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина, о пројекту на Златибору

С. Ровчанин Томковић

19. 01. 2021. у 09:46

ЗОРАНА КОД ВУЧИЋА МИНИРАЛА ГОНДОЛУ: Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина, о пројекту на Златибору

Стаматовић и Вучић на отварању гондоле

ПОСЛЕ доласка председника Александра Вучића на отварање гондоле на Златибору, на рачун председника Општине Чајетина Милана Стаматовића стигле су оптужбе да је "издао опозицију" и променио дрес.

Он, у разговору, за "Новости", каже да такве оцене стварно нису вредне пажње и "да се у његовим ставовима ништа није променило".

- Здрава Србија је на локалу власт, а у републици опозиција. Учествовали смо на изборима. У 30 градова смо освојили више од 100 одборника. И шта је сад одједном лоше после доласка председника, ако радимо добар посао на локалу и водимо рачуна о националним интересима? - пита Стаматовић.

Из опозиције вам, ипак, поручују да сте променили причу?

- Пре годину дана је била оснивачка скупштина, друга смо странка по јачини у Западној Србији, одмах иза СНС, па очигледно да сметате ако направите резултат. Критикују где нема места критици. Да ли бисмо могли да одбијемо долазак председника, а да очекујемо друге инвестиционе пројекте за наш регион? Ми смо добри домаћини, како да не издамо дозволе као локална самоуправа и очекујемо друге инвестиције као, на пример, пут према аеродрому "Поникве" или обилазницу око Златибора. Било би неодговорно са моје стране да забраним издавање грађевинских дозвола за те пројекте. Тада бисмо били исти као Зорана Михајловић. Председник је схватио да му са страначке стране долазе погрешне информације о гондоли.

Значи, воду је "мутила" министарка Михајловић?

- Очигледно. Она је говорила да смо купили половну опрему, није давала дозволе и ми смо на то реаговали. Локал и република треба да раде заједно. А, што тога није било раније, питање је за СНС. И сада, када гондола ради са само 30 одсто капацитета, због короне и временских услова, пазари говоре да ће пројекат бити исплаћен за две године.

Да ли је сусрет са Вучићем добар знак за почетак дијалога власти и опозиције око изборних услова?

- Мислим да је добар темељ. Мора да се разговара. Боље је и за грађане, и за људе који врше власт на републичком и локалном нивоу. Причали смо више о послу и инвестицијама, али сам рекао и да се залажемо за децентрализацију, јер то гарантује да се Србија неће празнити.

Размишљате ли о изласку на изборе 2022. Који је најбољи рецепт за опозицију?

- Боље да иде у две групе. Савез за Србију је показао да су неспојиве патриотске и грађанске опције. Велике су разлике. Здрава Србија ће изаћи. Ако будемо имали медијски простор сигурно ћемо остварати резултат. Где нас људи познају освајали смо и 30 одсто гласова, па можда и сами можемо да тражимо место.

ИМАМО ДОВОЉНО ПАМЕТИ

Залажете ли се за дијалога са или без покровитељства ЕУ?

- Сматрам да код нас у Србији има довољно памети. Тако да, што се мене тиче, не треба Европа, нити било ко да нам уређује правила, већ да се сами договоримо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mišo Peć

19.01.2021. 11:25

Podrška za gospodu Vučića i Stamatovića,od sloge nikoga ne može da boli glava,nesloga je zlo porodice,društva i države uopšte.Medjusobna saradnja i razumevanje izmedju ljudi koji o nekim stvarima različito misle je preko potrebna,sa slogom idemo napred i moramo marginalizovati sve one pojedince koje pojedine zapadne zemlje koriste za usporavanje Srbije u njenom razvoju i stvaranje nesloge i nemira u državi.

321

19.01.2021. 15:12

До сада сам гласала за Стаматовића али када сам видела како је упропастио Златибор оном накарадном изградњом (солитерчине на сваком кораку) више мој глас неће добити.