ИЗМИСЛИЛИ СВЕДОКЕ: Суд у Приштини проширио оптужницу против Зорана Ђокића из Пећи

Д. ЗЕЧЕВИЋ

18. 01. 2021. у 23:56

ИЗМИСЛИЛИ СВЕДОКЕ: Суд у Приштини проширио оптужницу против Зорана Ђокића из Пећи

Фото радио Контакт плус

ИАКО је пред Основним судом у Приштини, у Посебном одељењу овог суда за тешка кривична дела, заказано изношење завршне речи у случају Зорана Ђокића из Пећи, осумњиченог за наводни ратни злочин против цивилног становништва требало да буде изведено 15. јануара, специјална тужитељка Косова Хабибе Саљихи поднела је нову, проширену оптужницу!

Наиме, према речима адвоката Љубомира Пантовића, Ђокићевог браниоца, тужитељка је само пет дана уочи изношења завршне речи "прихватила тумачење адвоката оштећених у овом случају" и донела нову оптужницу.

- У оквиру нове проширене оптужнице спомињу се три нова догађаја са којим се повезује Ђокић, а оптужница се базира на некредибилним сведоцима. Иако тужилаштво током поступка формално има право да мења оптужницу, уколико има нових доказа, питање је зашто је то урађено само пет дана пре изношења завршне речи, а при том се позива на некредибилне сведоке - истиче адвокат Пантовић.

Он појашњава да косовско Специјализовано тужилаштво ставља на терет Ђокићу наводне злочине у пећком насељу "Кристал", одакле је са неидентификованом криминалном групом српске националности "исељавао Албанце из својих домова, које су касније наводно погубили". Иначе, Ђокић је као расељено лице до 2015. године живео у Косовској Митровици, где је и радио. У међувремену је одлазио у родну Пећ, а ухапшен је претпрошле године на административном прелазу Мердаре у аутобусу који је долазио из централне Србије. У моменту хапшења са њим је била и малолетна кћерка. Од тада се Ђокић налази у затвору високог ризика у Грдовцу код Подујева. Иначе, изношење завршне речи заказано је за 4. фебруар.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Milan pavlovic

19.01.2021. 21:16

Izmisljnje svedoka i lazna svedocenja siptaraja su poznata celoj medjunarodnoj zajednici dostaje bilo etnickog ciscena autoktonih srba sa KiM,dali se pita siptarska savest oce li biti i onaj najpravedniji sud i znajuli da ce svi doci na red tamo nema sile ni privilegija za nikog i zna se koje na cije dosao