ДЕЦЕНИЈАМА ЛАГАЛА ПРОТИВ СРБА: Кристијан Аманпур открила како је манипулисала вестима! (ВИДЕО)

Novosti online

16. 01. 2021. у 22:24

ДЕЦЕНИЈАМА ЛАГАЛА ПРОТИВ СРБА: Кристијан Аманпур открила како је манипулисала вестима! (ВИДЕО)

Фото: Притнсркин Си-Ен-Ен

ОЗЛОГЛАШЕНА новинарка CNN Кристијан Аманпур позната као особа која је извештавала са бројних ратишта широм планете, на врло необјективан начин, у недавном ТВ интервјуу који је дала једној америчкој телевизији, признала је да у свом извештавању никад није била објективна.

Амампур је рекла да новинарство треба да буде ,,истинито, а не неутрално".

- Када кажем истинито, мислим да треба речи истину, али не неутрално, мислим на то да неутралност може да створи лажну једнакост међу странама - рекла је Амампур. 

Овај њен став заправо значи да се вест не преноси као вест, већ да јој се додаје вредносни суд, што већ није ништа друго већ пропаганда, тако да је девиза којом се води заправо само оправдање свега што је она радила током новинарске каријере. 

Иначе, Аманпур је одавно позната по томе што је више пута ухваћена како режира инциденте и крвопролића на ратиштима, од којих су нека била и са фаталним исходом по цивиле.

Незванично се говори и да је на ратиштима попут оног у Сарајеву, изазивала панику цивилног становништва јер се знало да где се она појави, долази до крвопролића.

Сви знамо каква је била и њена улога у рату у бившој Југославији током 90-тих, када је она активно учествовала у кампањи приказивања Срба као насилника и српског народа као кривца за све што се дешавало на просторима бивше СФРЈ.

Она је једном приликом изјавила да је извештавање медија о злочинима у БиХ и злочину над муслиманима у Сребреници спречило Запад да дозволи да се нешто слично догоди на Косову и Метохији.

Нажалост, у Сарајеву које је још увек заробљено у својој истини о дешавањима 90-тих година Аманпур се слави као херој, вероватно зато што је увек отворено стајана на њиховој страни, а на њен интервју о "истинитом али не и неутралном" новинарству, на Твитеру је реаговала и Бисера Турковић, министар спољних послова БиХ. 

Она је на у свом посту захвалила америчкој новинарки на томе "што говори истину". 

Коментар на ову "захвалницу" заиста није потребан. 

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Prellee

16.01.2021. 22:50

Uvijek sam znao a ne samo danas da je ova zena- novinar manipulator i neobjektivna. Kod nje sam uvijek polazio od njenog imena, Cristijan, krscansko ime one number, divno da se prikrije. Prezime Aman pure, Aman je jasno i to samo druga rijec pure, potvrdjuje. Znaci u BIH ona nije mogla biti objektivna, muslimanski korjeni i prava poslastica joj je bilo lagati, satanizovati Srpsku stranu.Sad kad Demokrate i Bajden dolaze na celo US, javlja se i salje im poruku da je spremna za prljave poslove i u buduce.Ukratko zlo!

peko

17.01.2021. 01:49

proveo sam nekoliko godina u tzv. opkoljenom Sarajevu. Povremeno bih uveče slušao šta Kristijana Amanpur izveštava o zbivanjima toga dana. Najčešće nisam znao da li da se smijem ili zgražavam - kao da smo dan proveli u različitim gradovima! A tek posle, otprilike: da nije bilo Sarajeva danas Albanci na Kosovu ne bi živeli u slobodi!!! kakav idiotizam! Umalo ne razbih kompjuter

Sasa

17.01.2021. 05:18

Kolika ta njena 'sloboda' prelazi u golu laz se vidi na prostom primeru jednog izvestavanja iz tih ratnih godina gde kao u Sarajevu jadni skapavaju od gladi dok evo u samom okruzenju svega 20 km odatle Srbi imaju vak i banane i snimak sa pijace. Ali u Kiseljaku sa sve cenama u kunama koji je pod kontrolom Hrvata i HVO, muslimanskih saveznika koji svu robu dobijaju preko muslimanskih teritorija. Njeno mesto je na sudu, robiji ili kraju kanapa za isto za sta bi se sudio i Gebels da se nije otrovao.