СВЕЋЕ НА МЕСТУ ОЛИВЕРОВОГ УБИСТВА: Љајићу забрањен улаз на Космет, сарадници Ивановића и даље чекају правду

Д. Зечевић

16. 01. 2021. у 11:30

СВЕЋЕ НА МЕСТУ ОЛИВЕРОВОГ УБИСТВА: Љајићу забрањен улаз на Космет, сарадници Ивановића и даље чекају правду

Фото: Д. Зечевић

ПАЉЕЊЕМ свећа испред седишта Г.И. СДП у Косовској Митровици, чланови породице, страначки колеге пријатељи и грађани Косовске Митровице обележавају трогодишњицу убиства Оливера Ивановића.

Паљењем свећа и остављањем цвећа испред спомен плоче на месту где је убијен лидер ове партије представници Г.И. СДП опомињу да се и даље не зна ко је убио Ивановића.

Фото: Д. Зечевић

- Срамота је што се после три године од убиства Оливера Ивановића суђење враћа на почетак - рекла је "Новостима" прва сарадница покојног Ивановића Ксенија Божовић док из ове Г.И. опомњу да су прошле три године исчекивања и наде да ће релевантне, како међународне тако и институције у Приштини коначно да расветле имена налогодбодаваца и починиоца овог монструозног убиства.

ЉАЈИЋУ ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК

И док су пријатељи и рођаци запалили свеће око 8,00 сати у време када је убијен Ивановић из Г.И. СДП саопштили су да ће паљењем свећа у 10,00 сати обележити трогодишњцу убиства свог лидера.Иначе, према незваничним сазнањима на административном прелазу Јариње онемогућен је улазак Расиму Љајићу блиском Ивановићевом пријатељу којем су косовске власти забраниле улазак на КиМ.

Иначе, лидер Г.И. СДП Оливер Ивановић убијен је 16 јануара испред својих страначких просторија око 8,00 сати ујутру са, како се касније испоставило, шест хитаца из ватреног оружја.

Он је у бесвесном стању одвежен у оближњи болнички центар али су сви покушаји реанимације били безуспешни. Међутим,ни после три године, судски процес како опомињу његови некадашњи сарадници, нема помака, а тужилаштво у Приштини је подигло нову, трећу оптужницу, пошто је Апелациони суд у Приштини 25. септембра прошле године по жалби одбране оптужених предмет убиства Оливера Ивановића вратио на почетак процеса.

У процесу који се води пред Посебним одељењем Специјалног суда у Приштини оптужено је шесторо Срба – Марко Рошић, Недељко Спасојевић и Раде Басара који се налазе у притвору, као и Силвана Арсовић, Жарко Јовановић и Драгиша Марковић, који се бране са слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)