КОМАНДОВАО ЗАТВОРОМ У КОЈЕМ ЈЕ БИЛО ЗАТОЧЕНО 300 СРБА? Наша полиција својевремено расписала потерницу за убијеним сведоком

С. С. Р./М.С.

15. 01. 2021. у 18:29

КОМАНДОВАО ЗАТВОРОМ У КОЈЕМ ЈЕ БИЛО ЗАТОЧЕНО 300 СРБА? Наша полиција својевремено расписала потерницу за убијеним сведоком

Фото: Архива

ФАДИЉ Суљевић пронађен је данас мртав у брдима изнад језера Бадовац, а како наводи "Газета Експрес", он се налази на списку сведока Специјалног тужилаштва у Хагу.

Како сазнају "Новости" Суљевић је родом из Медвеђе, а за њим је својевремо расписала потерницу и српска полиција. 

Наводно, он је командовао затвором код Матичана, где је било око 300 заточених Срба. 

Подсетимо, вест о његовој смрти потврдио је портпарол тзв. косовске полиције Бајрам Краснићи.

- Данас, 15.01.2021, нешто после 14:00, полиција је обавештена о случају који се догодио на путу који води до језера Бадовц, са сумњо, да особа нема знакове живота. Полиција је одмах изашла на лице места, контактирала чланове породице те особе и позвала државног тужиоца и тимове хитне медицинске помоћи - рекао је Краснићи.

Према његовим речима, истражни и форензички тимови  прегледају на место догађаја.

- На месту догађаја лекари су установили да је тело жртве мртво. Жртва је: Ф.С, мушко. Истражни и форензички тимови и даље надгледају лице места. Обавестићемо вас на време о новим информацијама - изјавио је Краснићи за "Газету Екпрес".

О овом случају се огласио и главни тужилац Основног тужилаштва Приштине, Кујтим Муниши.

- Тужилац је изашао на лице места да види шта се догодило. Полиција је на месту догађаја. Пронађен је мртав негде у планинама - рекао је Муниши за Калксо.цом.

Суљевић је бивши припадник тзв. косовске полиције, који је примљен у редове полиције након 1999. године.

Како преноси Газета, Суљевић је Специјални трибулан у Хагу позвао за сведока. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Pera

15.01.2021. 19:03

Jasan doksz da je haški sud saveznik globalnog terorizma kom pripada tači haradinaj veselji...ovk i to bi srbija trebala da iskoristi kao odličan dokaz na medjunarodnom nivou pre svega u ujedinjenim nacijama.

FORum LIvii

15.01.2021. 20:14

Da li je moguce da se taktika ,,Haradinaj,, ponavlja ? I svi ce na to ostati bez komentara. Siptari ruse sve dogovore , najavljuju rusenje i Briselskog i Vasingtonskog sporazuma , uvode carine i ruse CEFTA sporazum za sta ih moli cela Evropa i Amerika zajedno ,najavljuju rusenje Berlinskog procesa , ... Ne postoji sila koja moze sve ovo da radi bez posledica a pogotovo Ptistina. Pa sta je po sredi ?O cemu se radi ? Radi se o licemerju i prljavim namerama prema Srbiji , preobucene u oblandu da se Srbi ne bi dosetili !! Nepostena igra , dobijanja ustupaka od Srbije na njenu stetu , koji su u funkciji potvrdjivanja samostalnosti Pristine i suzenje manevarskog prostora Srbije.Jer , ako se Siptari zalazu za ponistenje Briselskog sporazuma , to ne znaci da ce prihvatiti povratak srpskog pravnog i drzavnog sistema , kojeg se Srbija odrekla tim sporazumom. To je sustina cele ove lakrdije !!!