КО ЋЕ ПЛАТИТИ ШТЕТУ НА ЗГРАДИ КОНГРЕСА? Објекат није био осигуран, ево ко ће бити на удару

Novosti online

08. 01. 2021. у 14:04

САНИРАЊЕ штете причињене у среду, 6. јануара, на згради америчког Конгреса мораће да плате порезни обвезници јер објекат није био осигуран.

КО ЋЕ ПЛАТИТИ ШТЕТУ НА ЗГРАДИ КОНГРЕСА? Објекат није био осигуран, ево ко ће бити на удару

Фото: ЕПА

Ово је потврдио извор познат агенцији Ројтерс. Још није познато колико ће коштати чишћење и санирање штете причињене након насилног уласка присталица америчког председника Доналда Трампа у Конгрес.

Стакла су рабијена, причињена је штета на инвентару, графити су исцртани на зидовима. Америчке федералне агенције углавном нису осигуране и изгледно је да ће део трошкова обнове сносити АОЦ који управља овом зградом.

- Порески обвезници биће на удару због поправки у Конгресу - изјавио је председник организације пореских обвезника Стивен Елис.

Насилни улазак Трампових присталица десио се у тренутку када је законодавна власт Сједињених Америчких Држава требала да потврди Џозефа Бајдена за новог шефа државе.

Тиме су покушали да то онемогући, а на то су се одлучили након што их је Трамп позвао да се окупе на Капитол Хилу. У нередима је погинуло пет особа, међу којима је и један полицајац.

Ово је први пут од 1814. године да се деси нешто овакво. Британци су 1814. упали у зграду и спалили је, подсећа магазин Бизнис Инсајдер.

(Клих.ба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)