БАКИР ТРАЖИ ИЗВИЊЕЊЕ И ПАРЕ ОД СРБИЈЕ: Вулин жестоко одговорио Изетбеговићу

Novosti online

03. 01. 2021. у 13:10

БАКИР ТРАЖИ ИЗВИЊЕЊЕ И ПАРЕ ОД СРБИЈЕ: Вулин жестоко одговорио Изетбеговићу

Фото З. Јовановић

ПРЕДСЕДНИК Странке демократске акције Бакир Изетбеговић треба да каже ко је покушао да убије председника Србије Александра Вучића у Сребреници, уместо што тражи извињење и милијарде од Србије, сматра министар унутрашњих послова Александар Вулин.

- Прије него што Бакир Изетбеговић помене име Србије или председника Вучића најбоље би било да нам прво каже ко је покушао да убије Александра Вучића у Сребреници, када планира да се извини за тај покушај убиства и да нам саопшти ко су починиоци - рекао је Вулин.

Он је приметио да линчовање, покушај убиства Вучића, тада премијера Србије, никада није чак ни осуђено, није ни безбедносно проверено, нити је нека служба дала неки закључак.

Вулин је за ТВ Прва питао где је Изетбеговић, као домаћин, био у тренутку линчовања Вучића, тада премијера Србије, у Сребреници.

Коментаришући Изетбеговићеву изјаву да Србија и Хрватска треба да плате милијарде КМ, као и да треба да се извини БиХ, Вулин је рекао да не зна да ли је Изетбеговић то сам смислио или му је неко помогао.

- Дало би се разговарати и те како о томе ко је одговоран за почетак грађанског рата у БиХ. Ако ме сећање не вара, рат је почео тако што је убијен српски сват - рекао је Вулин.

Осврнувши се на изјаве о неопходности ревизије Дејтонског споразума, Вулин је истакао да је за очување мира у БиХ потребно очување споразума који је тај мир донио и сачувао га све ове године.

Вулин је истакао да Србија неће дозволити гашење Републике Српске и њен губитак, јер воља народа не може бити промењена ни у једној престоници у свијету, већ само у Бањалуци која, како је навео, воли своју Републику Српску.

- Прва реченица: "Дејтон је донео мир" треба да буде довољна и упозоравајућа шта не сме да се дира - поручио је Вулин.

Он је навео да у многим међународним круговима постоји потреба да се изврши ревизија резултата Првог и Другог светског рата и да она треба да буде завршена поразом Срба и смањењем територије и политичког простора на коме живе.

- Дејтонски споразум је то зауставио. Сада се покушава са његовим укидањем да бисмо дошли до тога да Србија буде слаба - рекао је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Bocan

03.01.2021. 17:27

Brine to što srbi zaboravljaju Bakir ovu ulogu u ratu. Bio je zapovednik svih tajnih službi. Zapovednik mudžahedina koji su odsecali glave Srbima. Naše službe su i dalje inertne kad je on u pitanju. Čak u je dozvoljen astronomsko biznis u Srbiji. Opet to ništa ne znači za otrov koji izbacuje na Srbe.