ГАЛИЈАШЕВИЋ О ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Тзв. Косово није способно да формулише било какву форму суверенитета

Novosti online

02. 01. 2021. у 16:12

ГАЛИЈАШЕВИЋ О ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Тзв. Косово није способно да формулише било какву форму суверенитета

Фото: Јутјуб принтскрин

СТРУЧЊАК за безбедност Џевад Галијашевић каже да ће предстојећи ванредни косовски избори бити оптерећени чињеницом да, упркос подршци Запада, тзв. Косово није држава и не зна се кад би могло бити.

Галијашевић је рекао да опређељење албанских политичара и народне већине представља извор свих безбедносних проблема и креира такву политичку ситуацију у којој увек побеђују они који нуде најгоре опције са становишта државног интегритета Србије и мира на том делу Балкана.

- Тако ће изгледати и следећи избори на Косову - сматра Галијашевић.

Он је рекао да ће Косово и Метохија са албанском доминантном улогом увек бити само простор који није способан да артикулише амбицију да буде држава.

Сматра да са постојећом политичком свешћу, тзв. Косово није способно да формулише било какву форму суверенитета, чак ни у односу на своје покровитеље, НАТО земље - САД, Немачку, Турску...

На питање да ли је могуће обнављање такозване "велике Албаније, Галијашевић каже да ће окупирано и силом одузето Косово увек бити у политичкој дискрепанци две албанске тежње - да настави да пркоси Србији као НАТО протекторат или да се припоји другој држави - Албанији.

- И једна и друга могућност је привлачна албанским политичарима на Косову, јер одвајају Косово и Метохију од историјске, културне, верске и политичке матице - Србије. У овој фази то је главни циљ, који се, по Албанцима, има право реализовати и силом - наводи Галијашевић.

(Косово Онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Denis

02.01.2021. 16:51

Којекуде што би реко Вожд, нека се силе док могу испод америчке сукње, држава која сама себе не може да заштити није држава.