ПРЕМИЈЕРКА СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ: Брнабић са Боцан-Харченком разговарала о набавци вакцине и успешној сарадњи две земље

Тањуг

28. 12. 2020. у 19:35

ПРЕМИЈЕРКА СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ: Брнабић са Боцан-Харченком разговарала о набавци вакцине и успешној сарадњи две земље

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан-Харченком, коме је, уз честитке за новогодишње и Божићне празнике, изразила захвалност на великодушној помоћи коју је Русија упутила Србији за борбу против корана вируса и спремности за сарадњу око Спутњик вакцине.

Премијерка је оценила да су односи две земље веома добри и развијени на политичком, економском, културном и другим пољима, додајући да ће Влада Србије наставити да ради на њиховом даљем јачању на темељу стратешког партнерства.

- Реализација заједничких пројеката допринеће унапређењу сарадње - рекла је Брнабић, посебно нагласивши значај скорог завршетка радова на руском гасоводу кроз Србију.

Премијерка је рекла да је вест да ће одређена количина Спутњик вакцине стићи у Србију пре краја године веома добра и захвалила је амбасадору Боцан-Харченку на спремности и солидарности Русије да до тога дође.

Амбасадор Русије пренео је премијерки поздраве и честитке руског премијера Михаила Мишустина за предстојеће празнике оценивши да су односи две земље на високом нивоу и да их карактерише добра сарадња на свим нивоима.

Саговорници су потврдили спремност да и у наредној години наставе успешну економску политичку и културну сарадњу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)