АРКАНОВИ ПОСЛОВИ ЗА УДБУ: Шешељ открио садржај документа који му је Френки дао у Хагу (ВИДЕО)

Novosti online

26. 12. 2020. у 13:55

АРКАНОВИ ПОСЛОВИ ЗА УДБУ: Шешељ открио садржај документа који му је Френки дао у Хагу (ВИДЕО)

Фото: Игор Маринковић/Новости архива/илустрација

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ говорио је у Јутарњем програму Хепи телевизије о Жељку Ражнатовићу Аркану, те истакао да је Аркан био и агент савезне УДБЕ.

- Аркан је пре рата био агент УДБЕ и лични пријатељ Станета Доланца. Стане му је поклонио пиштољ са посветом:,,Жељку од Станета." Био је професионални убица, учествовао је у организацији убиства Ђурековића и још неких људи. Њега је рат затекао као агента савезне УДБЕ, шеф савезне полиције је тад био Ћулафић и он му је дао задатак да што више компромитује Слободана Милошевића на великим митинзима. Зато је Аркан долазио са најзапаљивијим паролама, па се пењао на коње пред Савезном Скупштином... Постоји полицијски документ о томе који ми је у Хагу дао Франко Симатовић и који сам ја употребио и у свом процесу - изјавио је Шешељ.

Лидер радикала је рекао и да је Српска добровољачка гарда требала да контрира Гишкиној Српској гарди.

Шешељ је рекао да Аркан није могао да одоли ратном плену, али да су чланови његове гарде имали много јунака у јединици.

Лидер СРС је рекао да се Аркан отео контроли после Баџине (Радован Стојичић Баџа) погибије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

nikanor

26.12.2020. 15:29

Sve je to tačno i svi mi to znamo oduvek. Ali treba naglasiti da je Stane Dolanc pre II svetskog rata bio član organizacije "Hitler jugend". Posle rata je bio agent nemačke obaveštajne službe. Zato je Vili Brant u svojim memoarima naglasio da mu je "pobeda nad Titom" najveći uspeh mu karijeri.

Ćomre

27.12.2020. 13:22

Šešelj radi za britansku službu. Zadužen da rovari i uzbunjuje narod . Britanci su uvek na ovim prostorima gajili takve tipove ,koji služe da rade protiv svog naroda. Jel mislite da bi bio živ da nije njihov plaćenik i da nema njihovu zaštitu. Puno je Šešelja u istoriji Srba bilo na političkoj sceni ,i kad god su delovali Srbi su ginuli na više frontova.