РИКЕР ГАЗИ НОРМЕ ЗДРАВОГ РАЗУМА: Амбасадор Боцан-Харченко за "Новости" о порукама из САД

Д. М.

25. 12. 2020. у 08:05

АГРЕСИВНО антируске изјаве Филипа Рикера, које нису поткрепљене ниједним аргументом, разочаравају.

РИКЕР ГАЗИ НОРМЕ ЗДРАВОГ РАЗУМА: Амбасадор Боцан-Харченко за Новости о порукама из САД

Фото: В. Н.

Москва је чврсто опредељена за даљи развој међусобно корисног стратешког партнерства са Београдом, чији су резултати очигледни у свим сферама. Али тај циљ не укључује и никада неће укључивати контрапродуктивни задатак вештачког ограничавања сарадње Србије са другим земљама. Ми не живимо по принципу "удружити се против некога". Жалосно је да управо тај задатак бестидно поставља за себе Вашингтон.

Овако амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, за "Новости", одговара на огољене поруке Филипа Рикера, шефа Бироа за Европу и Евроазију америчког Стејт департмента, да ће Вашингтон "наставити да одвраћа руски и кинески утицај у Србији". Рикер је рекао да то укључује и стално подсећање српског руководства да ниједан од тих односа не помаже достизању стратешког циља Србије за улазак у Европску унију, већ да управо утичу супротно.

Амерички дипломата оптужио је Москву да у Србији користи кампању дезинформација како би одвратила јавност од симпатија које гаји према западним идеалима и циљевима, а поткопава и демократске институције.

- Раније, у оквиру личних састанака, Филип Рикер - премда су се наши приступи и тада озбиљно разликовали - трудио се да остане пре свега дипломата. Запрепашћује лакоћа са којом се сада газе норме узајамног поштовања и здравог разума - поручује за наш лист амбасадор Боцан-Харченко.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)