ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПУТИНУ ПРАЗНИКЕ: Заједничка слободарска традиција српског и руског народа

Танјуг

24. 12. 2020. у 15:37

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПУТИНУ ПРАЗНИКЕ: Заједничка слободарска традиција српског и руског народа

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, којег је замолио да пренесе поздраве председнику Владимиру Путину, уз честитке за новогодишње и Божићне празнике, као и најбоље жеље за напредак Руске Федерације и благостање руског народа.

Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су констатовали да су прошлонедељни темељни разговори двеју делегација, приликом посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, потврдили стратешко опредељење двеју земаља да, на основама изузетног узајамног поштовања, наставе да развијају односе у свим областима.

Вучић и Боцан-Харченко су на основу договореног на састанку са министром Лавровим посебну пажњу посветили реализацији конкретних заједничких пројеката и констатовали да су радови на гасоводу кроз Србију при самом крају, као и то да се настављају радови на деоници железничке пруге до Новог Сада, коју гради РЖД.

Двојица саговорника су, такође, истакла значај церемоније паљења Вечне ватре на Гробљу ослободилаца Београда. Вучић је још једном истакао заједничку слободарску традицију српског и руског народа и њихову борбу за мир и нагласио да не постоји важнија мисија од очувања истине о тој праведној борби.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о резултатима руских стручњака у борби против КОВИД-19 и руској вакцини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)

Jovana

24.12.2020. 17:18

Rusija i Srbija imaju dugu tradiciju prijateljskih bilateralnih odnosa, a razgovor predsednika i ambasadora Harčenka danas rezultovalo je potvrđivanjem te retorike! Predsednik Putin kao i ceo ruski narod sa nama su kada je potrebno, i Srbija im to neće zaboraviti!