ВУЛИН УПОЗОРАВА: У обрачуну са криминалом неће се стати само на Дарку Елезу

Novosti online

23. 12. 2020. у 15:43

ВУЛИН УПОЗОРАВА: У обрачуну са криминалом неће се стати само на Дарку Елезу

Фото Танјуг

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је, гостујући на РТС-у, да је свим полицијским управама у Србији упутио наређење да сваки полицајац који одржава било какве контакте са криминалним групама то пријави надлежним старешинама.

- Уколико то не учини, на њега ће бити примењене озбиљне санкције и ако то сакрије, то значи да не ради оперативни посао, да се не бави прикупљањем информација - објаснио је министар Вулин за РТС, подсетивши да су у Новом Пазару суспендована два полицијска инспектора који су комуницирали са припадницима криминалних структура.

Говорећи о ситуацији у Новом Пазару, министар Вулин је истакао да тај град, као и сваки други град у Србији, мора да буде безбедан.

- У Србији нема заштићених. Председник Александар Вучић је рекао објављен је рат мафији и свако ко мисли да председник Вучић говори олако или да то каже из неких политичких разлога много греши. У обрачуну са криминалом неће се стати само на Дарку Елезу - поручио је министар Вулин за РТС.

- Нећу да се ничије дете плаши да изађе на улицу зато што неки пуцају једни по другима, свађају се око паркинга или баве нарко-пословима. Јуче смо одузели пет аутомобила разним нарко-клановима, неколико пиштоља, наркотике - истакао је министар Вулин.

- Председник Републике Србије Александар Вучић инсистира на томе да обичан човек буде заштићен и полиција неће дозволити да деца страхују да ли ће им неко скинути патике када иду у школу, да људи буду оџепарени у градском превозу, да нарко-дилери продају наркотике у дворишту школе - истакао је Вулин за РТС.

Говорећи о кадровским применама у Министарству унутрашњих послова, Вулин је указао да се тим стално формира и да то није никаква чистка.

- Сваки министар доводи људе са којима мисли да може да ради боље и у које има поверења. Не зато што мисли да су они пре њега лоше радили, већ је природно да доводи људе за које мисли да ће боље радити - навео је министар Вулин, истакавши да су новопостављени начелници, као што су шеф Управе криминалистичке полиције Богдан Пушић и начелник београдске полиције Веселин Милић, људи у које има поверења и који су већ остварили резултате и ствари померили на боље.

Посао министра полиције, како је истакао, није да хапси, већ да постави људе, професионалце који ће тај посао да раде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)