ПЕТКОВИЋ: Вређати Вучића кад слави крсну славу није ни пристојно, ни српски

Novosti online

19. 12. 2020. у 14:37

НАПАДАТИ и вређати председника Србије Александра Вучића, на Светог Николу, на дан када пола Србије, укључујући и њеног председника, слави крсну славу, није ни пристојно ни српски, али они који то чине никада нису марили ни за пристојност ни за Српство, изјавио је члан главног одбора СНС Петар Петковић.

ПЕТКОВИЋ: Вређати Вучића кад слави крсну славу није ни пристојно, ни српски

Фото промо

- Људи попут Горана Марковића, Млађана Ђорђевића и Милана Радуловића од простаклука праве имиџ и реторски стил, и то можда наилази на подршку простаклаку наклоњене групице њихових твитер истомишљеника, али код сваког пристојног грађанина Србија изазива гађење и гнушање. 

Не очекујем да људи који немају пијетета према било чему осећају потребу да се уздрже од загађивања јавног простора на велике српске празнике, али на дан Светог Николе морам да подсетим да Србија и српски народ почивају на вредносном систему који је имун на варварство групице острашћених мрзитеља.

Иако има оних који страсвено раде на урушавању сваког вредносног система у Србији,  и Србија и српски народ имају и традицију и вредности које нас чине постојаним и отпорним на сваки покушај да се наше друштво представи као најгоре и најлошије на свету, а наш демократски изабрани председник вређа на неаргументован и примитиван начин.

Можда Марковићу, Ђорђевићу и Радуловићу вредности хришћанске Србије, саборности и светосавља не значе ништа, и нико им не ускраћује право да чак и на велике српске празнике мрзе и вређају кога хоће, али и ја имам право да са индигнацијом кажем да ме као човека и православног хришћанина такво понашање вређа и угрожава - рекао је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)