РУСИЈА СПАСАВА РАТКА МЛАДИЋА: Хаг ускратио српском генералу право на лечење! (ВИДЕО)

Novosti online

19. 12. 2020. у 11:31

РУСИЈА СПАСАВА РАТКА МЛАДИЋА: Хаг ускратио српском генералу право на лечење! (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

СИН генерала Ратка Младића, Дарко каже да његов отац у притворској једини Хашког трибунала не може да оствари право на лечење, те да се неколико пута догодило да без интервенције породице и адвоката не би преживео.

Младић подсећа да ово није први пут да Руси у Свету безбедности говоре о небрирзи о стању Ратка Младића, али је први пут да издају званично саопштење тим поводом.

- Став Русије је познат, изнели су оно што је очигледно да се Ратку Младићу ускраћује право на лечење, право да га посете његови лекари, које има по Правилнику. Једно је посета, а друго је преглед. Он има право да га лекари прегледају, а не само посете. Лекарима је када су дошли речено да могу да унесу само стетоском – навео је Дарко.

Он је подсетио да његов отац има изузетно сложене болести, и да без борбе породице и правног тима у неколико наврата не би дочекао дан, те да је чудо је да је уопште преживео.

- Стално се сусрећемо са истом ситуацијом. Они негирају проблеме, па ми дижемо узбуну у јавности и када све прође, они то што наши лекари препоручују да се примени промене као да су они то урадили – навео и Дарко Младић.

Како каже, тренутно стање неговог оца је непромењено.

- Природа његове болести је таква да то иде горе – доле, тренутно има проблема са притиском, а хемоглобин му се коначно поправио – додао је Младић и напоменуо да је породици тек после годину дана саопштено да је имао крварења.

Адвокат Ратка Младића Бранко Лукић каже да су и раније указивали на различит приступ људима који се налазе у притворској јединици Хашког трибунала зависно од тога које су националности.

- Временом је постало беспредметно указивати на то јер није било аргумената да се докаже супротно. Наше људе су пуштали само када им умре отац или мајка. Аргументи тамо нису ни потребни. Пресуде се пишу тако што се бирају докази, не мора све да се објасни и анализира. Извади се само они што одговра – додао је Лукић.

Према његовим речима, борба за живот Ратка Младића је континуирана, али проблем је што не може све ни да се изнесе у јавност, ограничавају нас тиме јер су подаци о нечијем здрављу тајна.

(Пинк.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)