„ПОТРОШИЛИ СУ СВОЈ АРСЕНАЛ!” Лазански брутално поставио на место Бајденове јастребове (ВИДЕО)

Novosti online

19. 12. 2020. у 11:17

АМБАСАДОР Србије у Руској Федерацији, Његова екселенција Мирослав Лазански изјавио је да су посетом министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова потврђени одлични односи Србије и Руске Федерације.

„ПОТРОШИЛИ СУ СВОЈ АРСЕНАЛ!” Лазански брутално поставио на место Бајденове јастребове (ВИДЕО)

Фото: Архива Новости

Лазански је за тв Пинк рекао да је министар Лавров одао признање председнику Србије Александру Вучићу због свега онога што се у задњих пар година одвија на релацији Београд-Москва.

- Руководимо се интересима грађана Србије и док год је руски гас најјефтинији, ми ћемо куповати тај гас - казао је Лазански и рекао да је Лавров захвалио Вучићу на тој искрености и на конзистентној политици Србије према Русији од 2012. године.

Лазански је осудио одређене текстове у медијима који критикују Лаврова што долази да смањи стране притиске на Србију и РС, уместо да се критикује управо тај страни притисак.

Говорећи о могућности ревизије Дејтона, дипломата је истакао да је то увод у нове проблеме.

Лазански сматра и да нова администрација Џоа Бајдена неће стићи да се бави много Србијом због проблема са којима се суочавају САД, те да од Даниела Сервера и Јаноша Бугајског Срби не могу очекивати ништа добро, али да је питање да ли ће они моћи да артикулишу ту своју позицију.

- Потрошили су они свој арсенал - изјавио је Лазански.

Његова екселенција је изјавила да и Бајденова администрација зна да је Медлин Олбрајт непопуларна личност у Србији и да, ако желе да постигну одређени договор, знају да је због тога не треба гурати у преговарачки процес Београда и Приштине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)