ХВАЛИО ТЗВ. ОВК: Гуцати се изјаснио да није крив

С.С.Р.

18. 12. 2020. у 14:33

ХВАЛИО ТЗВ. ОВК: Гуцати се изјаснио да није крив

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Удружења ратних ветерана тзв. ОВК Хисни Гуцати изјаснио се данас у Специјалном суду за злочине у Хагу да није крив по оптужници којом се терети за ометање службених лица у вршењу службених дужности, застрашивање сведока, одмазду и повреду тајности поступка, као и дела против правосуђа.

Он је у јавност заједно са сарадником Насимом Харадинајем који је такође оптужен, на конференцијама за новинаре, износио поверљиве информације суда који је у удружење доносио непознати мушкарац.


- Ја и моји другови по оружју бранили смо своја огњишта и нашу домовину и ја сам рањен 3. јуна 1999. Данас сам ратни инвалид. Нисмо ми напали Србију, ми смо невини, нисмо криви. Имам право на слободу и на слободу итражавања и имам право да изразим слободу мишњења и да браним вредности албанског народа и (тзв.) ОВК и то ћу наставити да чиним све до краја. По свакој од тачака оптружнице осећам да нисам крив. Ја уопште нисам крив - рекао је Гуцати.

Раније се пред судом појавио Харадинај који се није изјаснио о оптужници већ је рекао да су криви тужиоци којима су "процуриле информације".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)