МИНИСТАРСТВО ЗА ПОВРАТАК: Обезведили огрев најугроженијим породицама на Космету

Д. ЗЕЧЕВИЋ

17. 12. 2020. у 23:36

МИНИСТАРСТВО за заједнице и повратак финансирало је и успешно реализовало набавку и расподелу 250 метара кубних огревног дрвета.

МИНИСТАРСТВО ЗА ПОВРАТАК: Обезведили огрев најугроженијим породицама на Космету

Фото: Министарство

Корисници ове помоћи биле су 83 најугроженије породице са укупно 239 чланова из општина Урошевац, Штрпце, Призрен, Обилић, Вучитрн, Исток, Клина и Пећ.

- Породице које су, у сарадњи са општинским канцеларијама за повратак и заједнице и представницима невећинских заједница, биле одабране за помоћ у огревном дрвету су интерно расељена лица, угрожена старачка домаћинства, многочлане породице, повратници и припадиници невећинских заједница који живе у изолованим срединама - истичу из Министарства за повратак и заједнице tzv. Kosova.

Oni додају да је ово министарство у сарадњи са Канцеларијом Европске уније на Косову и партнерском Међународном организацијом за миграције (ИОМ), недавно спровело акцију расподеле дрва за огрев повратницима којима су у 2020. години биле изграђене куће. Убрзо након ове успешно спроведене акције, на адресу министарства од појединих локалних управа, расељених лица и социјално угрожених породица су пристигли многобројни нови захтеви за доделу огревног на које је министарство позитивно одговорило.

- Самостално или у сарадњи са партнерима из Канцеларије Европске уније на Косову, Министарство за заједнице и повратак је од почетка зиме помогло 178 породица - подвлаче из косовског Министарства за повратак и заједнице.

Фото: Министарство

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)