ПРЕД СУДОМ МУСТАФА И ТАЧИ: Данас трећа статусна конференција у Хагу

С. С. Р.

14. 12. 2020. у 06:47

ПРЕД СУДОМ МУСТАФА И ТАЧИ: Данас трећа статусна конференција у Хагу

Фото: Принтсцреен

У СПЕЦИЈАЛНОМ суду за злочине на КиМ данас треба да се одржи трећа статусна конференција у процесу против некадашњег команданта у ОВК Саљиха Мустафе, оптуженог за ратне злочине на Косову и Метохији, у селу Злаш.

Међу темама треба да буде и обелодањивање доказа тужилаштва Мустафиној одбрани, како оптужујућих тако и оних у његову корист. Тим тужилаца тражио је заштиту сведока и жртава.

Мустафа је први припадник ОВК који је ухапшен и одведен у Хаг 24. септембра. Он се терети да сноси личну кривичну одговорност, али и као претпостављени, за злочине које су од 1. до 19. априла 1999. починили припадници ОВК над најмање шест затвореника на имању у Злапу које је било импровизовани затвор. Наводи се и да је један затвореник убијен.

Иначе, ове недеље и то 17. децембра биће одржавана још једна статусна конференција у случају Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија које се терете за ратне и злочине против човечности над најмање 407 заробљеника у 34 притвора ОВК на КиМ и у северној Албанији и најмање 98 убистава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)