БАЈДЕН ДЕЛИ РС НА ДВА ДЕЛА? Срђа Трифковић упозорио на НАТО планове који ударају на темеље српства (ВИДЕО)

Novosti online

11. 12. 2020. у 14:59

ИСТОРИЧАР проф. др Срђа Трифковић коментарисао је у јутарњем програму тв Хепи саслушања у Спољнополитичком одбору Представничког дома САД на тему Балкана.

БАЈДЕН ДЕЛИ РС НА ДВА ДЕЛА? Срђа Трифковић упозорио на НАТО планове који ударају на темеље српства (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Новости илустрација

- Они су се заложили за темељну девизију Дејтона, за укидање ентитета, за увођење принципа ,,један човек - један глас", за забрану политичког деловања Милорада Додика и његових блиских сарадника, на основу тврдње да сарађују са корумпираним руских олигарха, и за довођење гарнизона НАТО у Брчко, чиме би се РС пресекла на два дела. Такође су се заложили и за финансијски и сваки други притисак, не само на РС, већ и на Србију, да се у цео тај посао не меша. Ово је за мене, сасвим очекивана офанзива, истих оних кругова који се никада нису помирили са Дејтоном и који су увек сматрали Српску нелегитимном творевином - изјавио је Трифковић.

Професор је рекао да је РС у опасности.

- За страховати је да ће управо из Вашингтона бити представљено бриселској бирократији, Берлину и Паризу заједничко деловање по питању ревизије Дејтона и признања лажне државе Косово, као доказ да сарадници са обе стране Атлантика могу поново да успоставе сарадњу - рекао је проф. др Срђа Трифковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

OZBILJAN ISTORIČAR

11.12.2020. 15:09

A, izvinite da li to govori Srđa Trifković ? Onaj isti,što je preko BBC danima oglažavao Slobodana Miloševića kao ,,diktatora i najveće zlo Srbima... " ! Nemojte molim vas da nas Srbe, taj i takav lik, čuva i brine o našoj budućnosti. Bilo bi dobro da malo prelistate njegov deo karijere kao dopisnika BBC za Jugoslaviju. Hvala na objavi.

Perun

11.12.2020. 22:17

Под хитно тражити од Русије да отвори војну базу у Србији и то што ближе Дрини. Уз ово да војни бродови уведу дежурство у Јадрану. Под хитно активирати планирани обавезан војни рок и обуку резервног састава.