СВЕ НАЈГОРЕ О СРБИМА: Олбрајтова се обратила Конгресу, а њени захтеви Бајдену значе пакао за Балкан (ВИДЕО)

Novosti online

08. 12. 2020. у 17:23

БИВША државна секретарка САД, Медлин Олбрајт изјавила је данас у Комитету за спољне послове Представничког дома Конгреса САД да тзв. Косово мора да буде у УН, а такође се заложила и за ревизију Дејтонског споразума у БиХ.

СВЕ НАЈГОРЕ О СРБИМА: Олбрајтова се обратила Конгресу, а њени захтеви Бајдену значе пакао за Балкан (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

- Прошло је више од две деценије од интервенције америчке војске на Косову (и  Метохији) и наредне недеље ће бити обележено 25 година од Дејтонског споразума - почела је она и рекла да сматра да је САД исправно реаговало у оба случаја.

Олбрајтова је подсетила и на залагања Џоа Бајдена на Балкану у току крвавих сукоба, те исткала да он "разуме регион".

Такође, изјавила је и да је потребна нова регионална стратегија за Балкан.

- На (тзв.) Косову, наш циљ је да то постане нормална држава у УН, део регионалног међународног система и са свим међународним правима да брани "своју тероторију". То не сме бити предмет вета Београда - изјавила је она.

Она тврди да је Балкан данас стабилан и подржала је пут балканских држава у ЕУ.

Каже да ће Бајденов тим подржати земље у том путу, те је подсетила на негативне економске последице Балкана због вируса корона.

Рекла је и да Русија и Кина врше утицај у региону, а да је то пре свега случај у Србији, где влада "анти-западна пропаганда".

Истакла је и важност борбе против корупције у региону.

Сви говорници данас су хвалили албанског лобисту Елиота Енгела, те инсистирали на томе да "Србија мора признати лажну државу Косово" и да "Република Српска блокира напредак БиХ".

Анкета

Да ли сматрате да је Доналд Трамп покраден на изборима?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

ilija

08.12.2020. 20:40

Pa dokle bre, da ova Vjestica koja se u Beogradu Skolovala da bi nam na ovaj nacin se Zahvalila. Sad se oko Bajdena sukuplja posebna Bagra, Olbreit, Hil. Klinton, Eliot, Sada zele da Srbiji zabiju Noz u ledza za sva Vermena.

JaBre

11.12.2020. 08:45

Sve su prilike da nam se sprema neko novo stradanje ali ovaj put konacno...vise nemamo gde uzmaci tako da je „ili oni ili mi" ,nije bez razliga USA odlucila naoruzati Hrvatsku sa novih 800 000 000$...